Εγκρίθηκε η δανειακή υποδούλωση με 213 «ναι»

 Ψήφοι-δηλώσεις μετανοίας από πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και επτά της ΝΔ!

Υπερψηφίστηκε η νέα δανειακή σύμβαση από την Ολομέλεια της Βουλής με 213 «ναι» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και 79 «όχι» κατά τη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης.

Ασκηση υποταγής

 

Από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ οι οποίοι είχαν αντιταχθεί στο δεύτερο μνημόνιο καταψηφίζοντάς το και επέλεξαν τώρα να στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση, είχαμε την προσχώρηση στο «ναι» πέντε «πράσινων» βουλευτών και επτά «γαλάζιων». Συγκεκριμένα, από τους διαγραφέντες του ΠαΣοΚ υπερψήφισαν την δανειακή σύμβαση η κυρία Μιλένα Αποστολάκη και οι κκ. Χρ. Κατσούρας, Β. Τόγιας, Χρ. Μαγκούφης και Θ. Παραστατίδης, ενώ οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και οι κκ. Σπ. Κουβέλης και Οδ. Βουδούρης ήταν απόντες από την ψηφοφορία.

 

Όσον αφορά την ΝΔ, από τους εναπομείναντες διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος για τους οποίους δεν είχε ξεκαθαριστεί πλήρως η στάση τους (εάν προσχωρούν στο κόμμα του κ. Π. Καμμένου ή επιθυμούν την επιστροφή τους στην ΝΔ) ψήφισαν «ναι» η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι κκ. Κ. Γκιουλέκας, Γ. Βλάχος, Μ. Τζήμας, Γ. Καρασμάνης, Κ. Παπασιώζος και Γ. Βαγιωνάς.

Στο «όχι» παρέμειναν εκτός του κ. Καμμένου οι κκ. Κ. Μαρκόπουλος, Π. Μελάς, Χρ. Ζώης, Δ. Σταμάτης, Σπ. Γαληνός, Μ. Γιαννάκης και οι κυρίες Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Μίκα Ιατρίδη, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές αν όλοι εξ αυτών θα προσχωρήσουν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ώστε να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των δέκα βουλευτών.

 

Πληροφορίες από το Βήμα. 

 

Απάντηση