Η ακροδεξιά κατάντια του τραγουδιστή των Sex Pistols

«Έχετε ποτέ νιώσει ότι σας εξαπάτησαν;» («ever get the feeling you’ve been cheated?») ήταν το ρητορικό ερώτημα που ο Τζόνι Ρότεν, ο τραγουδιστής των Sex Pistols, απηύθυνε στο κοινό το Γενάρη του 1978 σε μια από τις τελευταίες συναυλίες του θρυλικού πανκ συγκροτήματος. Η φράση έμεινε στην ιστορία ως παραδοχή ότι οι Sex Pistols υπήρξαν ένα κατασκευασμένο προϊόν και πως η όλη ιδέα του πανκ κινήματος ξεκίνησε από ένα ψέμα.

«Καλύτερα να γίνεις παρανάλωμα του πυρός παρά να ξεθωριάσεις (Better burn out than fade away)» τραγουδούσε ο Νιλ Γιανγκ και αυτό ισχύει στην περίπτωση πολλών παλιών ινδαλμάτων. Όμως ο Τζόνι Ρότεν (κατά κόσμον Τζον Λάιντον) είχε την (τύχη και) κατάρα να μην πεθάνει σε νεαρή ηλικία όπως ο μπασίστας (που δεν ήξερε να παίζει μπάσο) των Sex Pistols Σιντ Βίσιους.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ο Ρότεν υπερασπίζεται τον Τραμπ, τον Νίγκελ Φάρατζ και το Brexit δείχνοντας πόσο νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι από την εποχή του «Anarchy in the UK».

Όσον αφορά το Brexit, ο Ρότεν δήλωσε: «Η εργατική τάξη μίλησε και εγώ είμαι ένας από αυτούς».

Ακόμα χαρακτηρίζει τον Τραμπ σαν έναν «περίπλοκο τύπο» προσθέτοντας ότι αυτό που του τη σπάει είναι που τα αριστερόστροφα ΜΜΕ προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως ρατσιστή και αυτό είναι «τελείως ψευδές»! «Έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά ο ρατσισμός δεν είναι ένα από αυτά» υποστηρίζει θεωρώντας ότι «ίσως κάτι καλό προκύψει από την όλη κατάσταση με την εκλογή του καθώς έχει τρομοκρατήσει το πολιτικό σύστημα». Και συμπληρώνει: «Με χαροποιεί η όλη κατάσταση [που προέκυψε μετά την εκλογή Τραμπ]. Θα τολμούσα να πω ότι τον βλέπω ως έναν πιθανό φίλο»!

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Απάντηση