Ευρωζώνη για φτηνούς δονητές!

Η ελληνική βιομηχανία του σεξ πλήττεται από την ύφεση». Αυτός ήταν ο τίτλος στο «πρωτοσέλιδο» της χθεσινής Ηuffington Post, ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ του Ρόιτερς. Αφορμή στάθηκε η έκθεση σεξουαλικών αντικειμένων σε ένα εκθεσιακό κέντρο στη Μεταμόρφωση, με τίτλος «Αthens Erotic Dream» που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Η έκθεση αυτή διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2008, όμως φέτος έχουν λιγοστέψει δραματικά και οι εκθέτες (καμιά ντουζίνα, οι μισοί απ’ ό,τι πέρυσι) και οι επισκέπτες, καθώς το εισιτήριο εισόδου είναι 15 ευρώ.

Προ κρίσης, στην Αθήνα λειτουργούσαν 300-400 sex shops, όμως σήμερα έχουν απομείνει λιγότερα από 100. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του σεξ (πορνοταινίες, σεξουαλικά εξαρτήματα, φουσκωτές κούκλες, χειροπέδες κ.λπ.) τρέμουν την επιστροφή στη δραχμή. Καθώς τα περισσότερα προϊόντα εισάγονται από τη Γερμανία και την Πολωνία, η επιστροφή στη δραχμή θα τα καταστήσει απρόσιτα για τον απαιτητικό Έλληνα ή Ελληνίδα. Όπως δηλώνει ένας από τους εμπόρους που συμμετέχει στην έκθεση: «Σήμερα ένας δονητής στοιχίζει 20 ευρώ. Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, θα είναι σαν να στοιχίζει 50…»

Τώρα πια δεν αναρωτιόμαστε αν υπήρχε ζωή πριν από το ευρώ, αλλά αν υπήρχε ερωτική ζωή επί δραχμής και αν θα υπάρξει ερωτική ζωή έξω από το ευρωζώνη. Δίχως ευρωζώνη, τέρμα τα erotic dreams. Επομένως, εκτός από το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, τίθεται και το δίλημμα “σεξ με βοηθήματα” ή “σεξ σκέτο”.

Νυν υπέρ πάντων αγών, λοιπόν, για τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις!

Απάντηση