Ιντερνετική χούντα φέρνει ο Σαρκοζί

 
Απαγορεύεται το απαγορεύεται, σύνθημα του Μάη του '68

Σάλος: Θα διώκεται ποινικά όποιος επισκέπτεται εξτρεμιστικές ιστοσελίδες!

Ο δολοφόνος της Τουλούζης εκτελέστηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι χωρίς δίκη, χωρίς να μάθει κανείς αν πράγματι αυτός διέπραξε τα εγκλήματα. Και πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα ο Σαρκοζί βιάστηκε να εκμεταλλευτεί τις δολοφονίες για να περάσει φασιστικό νόμο που όχι μόνο απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά ποινικοποιεί και την ελεύθερη ανάγνωση!  Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ποινικά μέτρα για να καταπολεμήσει «την ιδεολογική κατήχηση» των εξτρεμιστών μέσω διαδικτύου, ενώ θα ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό για «ιδεολογικούς σκοπούς».

«Εφεξής οποιοσδήποτε μπαίνει τακτικά σε ιστότοπους που προάγουν την τρομοκρατία ή που καλούν σε βία θα διώκονται ποινικά», δήλωσε ο Σαρκοζί σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Μέραχ.  Με μια ελαστική ερμηνεία του νόμου θα διώκεται ποινικά και όποιος μπαίνει σε σελίδες που προτρέπουν σε παράνομες πράξεις όπως π.χ να κάνεις πολιτική παρέμβαση στις παρελάσεις, να μην πληρώνεις τα διόδια και τους φόρους.

«Η Γαλλία δεν θα ανεχθεί την στρατολόγηση ή την ιδεολογική κατήχηση στο έδαφός της», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα ξεκινήσει έρευνα για να ελεγχθεί αν οι γαλλικές φυλακές χρησιμεύουν ως χώρος διάδοσης του εξτρεμισμού.      Ο εξτρεμισμός έχει πολλές μορφές και αν σε πρώτο στάδιο στρέφεται εναντίον των ακραίων φονταμενταλιστών στη συνέχεια μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εσωτερικού εχθρού.   Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που η καταχρηστική χρήση της οδηγεί σε φασισμό και πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

 


Απάντηση