Ο Σαμαράς και οι φωστήρες του

Aπό γκάφα σε γκάφα το πάει η τριμερής κυβέρνηση. Στην αρχή μάς ζάλισαν με ρητορείες για τους “ικανότερους”, τους “αξιότερους”, τους “καλύτερους”, τους πιο άφθαρτους που τάχα θα αναλάμβαναν τα υπουργεία. Κανείς όμως από τους τεχνολάγνους υπουργούς, κανένα επιτελείο δεν είχε πάρει είδηση ότι στις συνόδους κορυφής των Βρυξελλών οι χώρες εκπροσωπούνται από τους αρχηγούς τους και όχι τους υπουργούς Εξωτερικών.

Ύμνους έκαναν τα καθεστωτικά ΜΜΕ για τους πολύτιμους “ανθρώπους της αγοράς” και τους τεχνοκράτες που θα έπρεπε να αναλάβουν κυβερνητικά πόστα. Κανείς όμως δεν είχε πάρει είδηση ότι ένας ιδιοκτήτης offshore εταιρείας δεν μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση. Κοτζάμ συνταγματολόγος ο Βενιζέλος και όμως αγνοούσε βασικά σημεία της ελληνικής νομοθεσίας!

Οι δύο αυτές γκάφες (για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαρύ χαρακτηρισμό) είναι τα πρώτα δείγματα ανικανότητας της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Και ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα πραγματικά δύσκολα… Αν η κυβέρνηση ήταν μαθητής και τα θέματα αυτά έπεφταν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο κ. Σαμαράς και οι φωστήρες του δεν θα έπιαναν τη βάση του δέκα.

Απάντηση