Σαμαράς και Ερντογάν: ποιος δίνει μαθήματα αυταρχισμού σε ποιον

 

 

Ποικίλες απειλές και συκοφαντίες έχει εκτοξεύσει η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ (και όχι μόνο). Το στρατό απειλεί ότι θα επιστρατεύσει ο Τούρκος πρωθυπουργός για να επιβάλει το «νόμο και την τάξη». Επίσης, απειλές και συκοφαντίες εκτόξευσε ο Ερντογάν  στη συγκέντρωση που οργάνωσε χθες το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη: «Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι έστειλαν 30.000 κεσεδάκια με φαγητό στην πλατεία Ταξίμ. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι φιλοξένησαν συνεργάτες τρομοκρατών στα ξενοδοχεία τους. Μήπως δεν πρέπει όλοι αυτοί να λογοδοτήσουν για ό,τι έκαναν; Αν δεν τους καλέσουμε εμείς να λογοδοτήσουν, θα τους καλέσει το έθνος», είπε ο Ερντογάν, που επίσης επέκρινε δριμύτατα τους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα που στήριξαν τις κινητοποιήσεις.

adrianwalkerΌπως γράφει η σημερινή Ζαμάν από τους συλληφθέντες στη διάρκεια των επεισοδίων, κρατούνται 441 άτομα στην Κωνσταντινούπολη και 56 στην Άγκυρα. Κρατούνται επίσης και μέλη του fan club της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας καταγγέλλει ότι έχουν συλληφθεί ένας γιατρός και τρεις νοσοκόμες που είχαν προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες. Στη φωτογραφία βλέπουμε τη χθεσινή σύλληψη του Βρετανού δημοσιογράφου Άντριαν Γουόκερ που οδηγείται σιδηροδέσμιος στην κλούβα.

Ανησυχητικοί είναι οι διωγμοί που πρόκειται να εξαπολυθούν εναντίον όσων χρησιμοποίησαν τα social media, με το πρόσχημα ότι έτσι έγινε διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, δήλωσε ότι  θα κατατεθεί νέος νόμος για το Ίντερνετ. Απείλησε επίσης ότι θα «πληρώσουν τις συνέπειες» όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Το τελευταίο κάτι μας θυμίζει… Ίσως ο κ. Γκιουλέρ πρέπει να έρθει στην Ελλάδα για να πάρει μερικά μαθήματα από την κυβέρνησή μας για το πώς ένας δημόσιος ή δημοτικός υπάλληλος που συμπαραστέκεται σε κάποιους απεργούς καταδικάζεται από τα δικαστήρια και αποκτά τη σφραγίδα του επίορκου… δηλ. είναι υποψήφιος για απόλυση.

«Μήπως να γίνουμε λίγο Ερντογάν –βλ. πως καθάρισε την πλατεία. Αρκετά με την αριστερή φασιστοπαρέα» έγραψε ο ημιεπίσημος εκπρόσωπος της ΝΔ στα social media Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter, καλώντας την κυβέρνηση ουσιαστικά να πνίξει στο αίμα τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ. Μετά από λίγα λεπτά κατάλαβε ότι δεν βρίσκεται σε φόρουμ της Χρυσής Αυγής και το έσβησε. Αλλά ήταν πλέον αργά.

 

 

 

 

Απάντηση