Με εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 απειλεί η ΝΔ

Ανεβάζει τους τόνους για το έλλειμμα του 2009 και το «φούσκωμά» του από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου η Νέα Δημοκρατία. Με μια σκληρή του δήλωση, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε τις ενέργειες του τότε «τσάρου» Γ. Παπακωνσταντίνου «καιροσκοπικές, ανεύθυνες και καταστροφικές για τη χώρα» και υιοθέτησε τις καταγγελίες των πρώην στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ που κάνουν λόγο για διπλό «φούσκωμα».

Στη λεωφόρο Συγγρού συμπεραίνουν ότι «τα τρία τέταρτα των θυσιών του ελληνικού λαού πήγαν χαμένα, λόγω της λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» και καταλήγουν με τη δέσμευση ότι η ΝΔ «θα επιβάλει, αμέσως μετά τις εκλογές, τη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει τα εγκλήματα που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο».

Ασφαλώς, όλοι γνωρίζουν ότι οι Εξεταστικές επιτροπές δεν είναι τίποτα περισσότερο από το διαχρονικό και αποτελεσματικό πλυντήριο ευθυνών, που περισσότερο συσκοτίζει παρά ρίχνει φως στις εξεταζόμενες υποθέσεις. Οι λεονταρισμοί περί Εξεταστικής για το έλλειμμα αποδεικνύονται περισσότερο κούφιοι, με δεδομένο ότι η μια κυβέρνηση ΝΔ θα μπορούσε να πάρει την πλειοψηφία μόνο με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και ως γνωστόν, τα πολιτικά συνεταιράκια δεν αλληλοκαρφώνονται ποτέ.

Απάντηση