Διάγγελμα Σαμαρά: είμαστε αναπτυξιακοί και δεν το ξέραμε!

 

Λίγο πριν το πανηγυρικό διάγγελμα του πρωθυπουργού με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα για την επόμενη δόση των 2,8 εκατ. ευρώ, μάθαμε ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 50χρονος και μακροχρόνια άνεργος που αυτοπυρπολήθηκε προχθές στα Βριλήσσια. Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς μάς διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα σταθεροποιείται και η θέση μας θωρακίζεται!» (το θαυμαστικό δικό του).

Οι αυτόχειρες δεν έχουν ονοματεπώνυμο, δεν έχουν πρόσωπο και ταυτότητα. Ορίζονται μόνο από την ηλικία τους, τον τόπο που διάλεξαν για να φύγουν, καθώς και από τα τέρμινα της ανεργίας τους…

Λεπτομέρειες, ανάξιες να απασχολήσουν τους πολιτικούς της τρικομματικής κυβέρνησης. Η «απόλυση» 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ώς τα τέλη του 2014 (με το καλό ή με το άγριο) βαφτίζεται «απομάκρυνση» που θα δώσει τόπο στα νιάτα, στους άξιους και ικανούς.

Όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο σήμερα με τον Α. Σαμαρά.

«Και ο στόχος της ανακούφισης των ασθενέστερων γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Και μάλιστα με έμφαση στην ανεργία των νέων…» Ούτε νύξη για τα πρόσφατα ανατριχιαστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στους νέους 18-24 ετών αγγίζει το 60%,

Ο εφιάλτης της σημιτικής «ισχυρής Ελλάδας» επανέρχεται, αυτή τη φορά σαν επαγγελία διά στόματος Σαμαρά: « Σε λίγο χρόνο, η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από Μνημόνια. Αλλά θα είναι μια Ελλάδα αναπτυξιακή, μια Ελλάδα ανταγωνιστική, μια Ελλάδα εξωστρεφής. Μια Ελλάδα δηλαδή ισχυρή!

Μια κοινωνία που δίνει προοπτική στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους της. Τώρα πια δεν παλεύουμε μέσα σε ερείπια.

Τώρα πια χτίζουμε, την Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει…»

Η παλιά διάκριση ήταν ανάμεσα σε χώρες αναπτυγμένες, αναπτυσσόμενες και υπό ανάπτυξη. Οι τρικομματικοί εγκέφαλοι ανακάλυψαν και μια ενδιάμεση κατάσταση: την αναπτυξιακή. Αν καταλάβαμε σωστά, η Ελλάδα ήταν μια χώρα αναπτυγμένη, μέσα στην τρίτη δεκάδα των πλουσιότερων χωρών του κόσμου, την έπληξε η (εισαγόμενη;) κρίση, αλλά τώρα, με Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη στο τιμόνι ετοιμάζεται να γίνει κάτι παραπάνω από αναπτυγμένη: αναπτυξιακή!

Και ποιο είναι άραγε το αντίθετο του «αναπτυξιακού»; Ο υπαναπτυξιακός; Ίσως αυτό θα το μάθουμε στο επόμενο διάγγελμα.

Ελλάς Ελλήνων Αναπτυξιακών! Η ακυριολεξία, η μπουρδολογία και το θράσος, όλα σε ένα…

Απάντηση