Ζητιάνος της αγάπης έγινε για χάρη μας ο Σαμαράς

 

Ελεήστε, αδέλφια Κινέζοι, ικετεύει ο Σαμαράς στο Πεκίνο. Δώστε δουλειές στους πεινασμένους Έλληνες κι εμείς, γι’ αντάλλαγμα, σας δίνουμε αεροδρόμια, λιμάνια και τρένα.

«Η λέξη job είναι η πρώτη που σκέφτομαι μόλις ξυπνήσω το πρωί», είπε ο Σαμαράς στους Κινέζους,  διευκρινίζοντας ότι  τον ανησυχούν οι υψηλοί δείκτες της ανεργίας.  Κι εμείς  νομίζαμε ότι εννοεί το dirty job, τη βρόμικη δουλειά  που του έχει αναθέσει η τρόικα.

Μα το επίτευγμα της τρικομματικής κυβέρνησης του Σαμαρά είναι ότι είτε εξαφανίζει τις δουλειές (βλ. αναμενόμενες απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών) είτε ότι  τις εξευτελίζει καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις και επιβάλλοντας μισθούς της τάξης των 511 (για τους κάτω των 25) και των 586  (για τους άνω των 25) ΜΕΙΚΤΑ το μήνα. Αυτά τα τζομπ έρχονται πρωί πρωί στο νου του Σαμαρά.

Ξεφούρνισε κι άλλη εξυπνάδα ο Σαμαράς στο Πεκίνο, σε άψογα κινεζοελληνικά. Θα καταργήσει, δήλωσε, το «red tape»,  δηλαδή τη γραφειοκρατία, και στη θέση της θα στρώσει για τους  επενδυτές το  «red  carpet», το κόκκινο χαλί. Και όταν λέει κόκκινο, προφανώς εννοεί φωσφοριζέ κόκκινο, στο χρώμα που έχει το φωτάκι στα μπορντέλα.

Είμαστε η πύλη προς τη Δύση, είπε στα αγγλικά και δεν αρκέστηκε στις λέξεις, αλλά εξέφρασε το βαθύ στοχασμό του και με τη γλώσσα του σώματος, σχηματίζοντας εκφραστικά γεωμετρικά σχήματα με τις παλάμες  του. …

Πάντως, ο αρχηγός της ΝΔ κοιμάται ήσυχος τα βράδια, σε αντίθεση με τον Γιώργο  Παπανδρέου που όταν ήταν πρωθυπουργός, μούσκευε στον ιδρώτα και στα δάκρυα το μαξιλάρι  του.

 

Απάντηση