Εκτός ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα

Δήλωση που σίγουρα στέλνει ρίχτερ στα κεντρικά της Κουμουνδούρου έκανε σήμερα η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Η γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την πρώτη «ανταρσία» κατά του πρώτου Μνημονίου το 2010, δεν θα μπορούσε άλλωστε να μείνει σιωπηλή σε αυτή τη συγκυρία.

Όπως δηλώνει, ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, ενώ όπως τονίζει αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες» στη χώρα για την προετοιμασία του λαού ενόψει εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου.

Ολόκληρη η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα:


 

Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.

Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία. Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε.
Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. ”

Απάντηση