Σάκη, δεν μ’ έκανες ν’ ανατριχιάσω!

Όποιος έχει παρακολουθήσει κάποια από τις πρώτες εκπομπές του τάλεντ σόου «Τhe Voice» ίσως έχει προσέξει τον τρόπο με τον οποίο οι κριτές απορρίπτουν κάποιον υποψήφιο παίκτη: «Ήσουν σωστός, έχεις ωραία φωνή, όμως δεν μου έδειξε το κάτι άλλο, δεν μ’ έκανες ν’ ανατριχιάσω».

Ο Σάκης Ρουβάς λοιπόν, στο ρόλο του «λαϊκού τραγουδιστή» του «Άξιον εστί», πέτυχε το ακατόρθωτο: μας έκανε ν’ ανατριχιάσουμε πριν καν ανέβει στη σκηνή της Νέας Σμύρνης. Βέβαια, οι πολυάριθμοι θαυμαστές του ένιωσαν κι αυτοί ιερή ανατριχίλα αλλά γι’ άλλους λόγους κι ένας απ’ αυτούς ήταν ότι θα έβλεπαν και θα άκουγαν το ίνδαλμά τους τζάμπα.

Ας έρθουμε όμως στη συναυλία, που φιλοξενείται ολόκληρη στο YouTube. Η ερμηνεία του Σάκη θύμιζε την Κακιά Βασίλισσα στο γνωστό παραμύθι, όταν η μητριά της Χιονάτης ρωτάει τον Μαγικό Καθρέφτη: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου και μαγικό γυαλί μου, υπάρχει άλλη στον ντουνιά να ’ναι καλύτερή μου;»

Και ο καθρέφτης απαντά: «Όμορφη είσαι, κυρά μου, και καλή είσαι, αλλά σαν τη Χιονάτη μας δεν είσαι».

Όμορφος λοιπόν και καλός είναι ο Σάκης, αλλά σαν τον Μπιθικώτση δεν είναι, ούτε καν σαν τον Λέκκα, ούτε σαν τον Κότσιρα.

Η χθεσινή συναυλία μοιάζει να επαληθεύει την παροιμία «Κοντά στο βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα». Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο βασιλικός, ποιο είναι το «αμάραντο ρόδο», και ποια είναι η γλάστρα.

Απάντηση