Σάκης Ρουβάς: Τo lifestyle ψηφίζει ΝΑΙ

Στρατευμένος καλλιτέχνης μάς προέκυψε προσφάτως ο Σάκης Ρουβάς. Στρατευμένος όχι στις γραμμές ενός συγκεκριμένου κόμματος, αλλά κατά του δημοψηφίσματος, στην υπόθεση της πατρίδας και της εθνικής ενότητας, όπως ο ίδιος δηλώνει.

«Εθνικά» αναβαπτισμένος μετά τη συναυλία της Νέας Σμύρνης, όπου τραγούδησε το «Άξιoν εστί», ο Ρουβάς ασφαλώς έχει δικαίωμα να ομιλεί. Όπως εξάλλου το έχει κάθε πολίτης.

O καλλιτέχνης ανησυχεί πως με το δημοψήφισμα «ο διχασμός των Ελλήνων παραμονεύει για να πάρει τα ηνία» και πως «πήραμε μια γερή γεύση από την χθεσινή ντροπιαστική συνεδρίαση της βουλής» (μάλλον εννοεί τη σύγκρουση Σαμαρά-Κωνσταντοπούλου).

Όπως καταλήγει στη δεύτερη παρέμβαση δεν υπάρχει ένα ΟΧΙ και ΝΑΙ που θα μας διχάζει αλλά ένα εκκωφαντικό ΝΑΙ στον κοινό τόπο των Ελλήνων που θα μας λυτρώσει!

Ο ποπ καλλιτέχνης στην πρώτη πολιτική παρέμβαση  ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Καλεί την κυβέρνηση ουσιαστικά να παραιτηθεί και ζητεί συγκυβέρνηση «εθνικού σκοπού»!

 

Οι βαρύγδουπες αναρτήσεις του είναι φανερό ότι έχουν την επαγγελματική επιμέλεια ενός λογογράφου και είναι ακόμα πιο ανέμπνευστες, ξύλινες και ψεύτικες από την ερμηνεία του στο Άξιον Εστί.

Ο Ρουβάς έκανε καριέρα «τραγουδώντας» λόγια άλλων, έτσι και τώρα μοιάζει να υπογράφει λόγια ενός άλλου.

Μένει να δούμε ποιον άλλο σταρ θα επιστρατεύσει το σύστημα για να μας πείσει ότι πρέπει να επιλέξουμε τη λιτότητα και την υποταγή στους πιστωτές.

Ο Σάκης έχει περάσει από καλά χέρια: πουλέν του Ηλία Ψινάκη, αγαπημένος φίλος και προστατευόμενος του Νίκου Μαστοράκη και, τα τελευταία χρόνια, προσφιλής τραγουδιστής της ελληνικής ολιγαρχίας (πέρυσι η Μαριάννα Βαρδιονιάννη βάφτισε το μωρό του). Ακόμα έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα αρνητικά το γεγονός ότι στο τουίτερ ήταν ακόλουθος (follower) του Ηλία Κασιδιάρη (ήταν ανάμεσα στους ελάχιστους που ακολουθούσε).

rouvasxatzinik
Ποιος ξέρει, ίσως να τον δούμε και υπουργό Πολιτισμού σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΝΑΙ…
Κάποιος συνθέτης πρέπει να φιλοτιμηθεί να γράψει τον Ύμνο του ΝΑΙ, όπως επί χούντας κάποιοι βρέθηκαν κι έγραψαν τον ύμνο «21η Απριλίου 1967» και «Το νέον Σύνταγμα της 29ης Σεπτεμβρίου 1968» ενώ και τα δύο άσματα τραγούδησε ο Φώτης Δήμας, που κάποτε ήταν διάσημος καλλιτέχνης του ελαφρού τραγουδιού.
Ας σημειωθεί ότι το 1967, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης πληροφορήθηκε ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης θα τραγουδούσε τον ύμνο της χούντας στα «Δειλινά», κάθισε και του έγραψε την ακόλουθη συγκλονιστική επιστολή που την παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου.

Βέβαια, ο Σάκης δεν είχε καν γεννηθεί τότε και φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, ούτε από άποψη φωνής ούτε από άποψη πολιτικής στάσης με τον Γρ. Μπιθικώτση.
Όμως σήμερα ο Σάκης, με τον δικό του τρόπο, τραγουδά ή έστω προπαγανδίζει το «Να γεμίσεις μ’ ένα “ναι, γαλανέ” μας ουρανέ…», φυσικά στη μοντέρνα παραλλαγή του.
Αλλά για να μην επιστρέφουμε στο παρελθόν και για να κοιτάμε το μέλλον, ίσως το τραγούδι του Ρουβά που μπορεί να παιχτεί στις λαϊκές συγκεντρώσεις υπέρ του ΝΑΙ να είναι η «Άσκηση υποταγής» (στους θεσμούς φυσικά):

 

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στον Γ. Μπιθικώτση (δημοσιεύτηκε στις 16/11/1967:
«Γρηγόρη,

Διάβασα με κατάπληξη ότι πρόκειται να τραγουδήσεις στα “Δειλινά” τον “Υμνο της Επαναστάσεως”. Νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνεις τι πρόκειται να κάνεις. Πόσες ευθύνες επωμίζεσαι και σε τι σοβαρούς κινδύνους μπαίνεις. Κάθισε σπίτι σου με αξιοπρέπεια. Μην γκρεμίζεις με μια κλωτσιά αυτό που χτίσαμε μαζί τόσα χρόνια. Μην ακούς τους κερδοσκόπους και τους προσκυνημένους. Μη ρίχνεις στο βούρκο το όνομά σου και το όνομα των παιδιών σου, που σε λίγο θα ντρέπονται για σένα. Κάνε τον άρρωστο. Φύγε για το εξωτερικό. Εκεί μπορείς ν’ αρχίσεις μια καινούργια καριέρα. Η Μελίνα σε περιμένει. Γιατί αν εσύ ο Μπιθικώτσης, το πρωτοπαλίκαρο του Θεοδωράκη, γίνεις επίσημος τραγουδιστής της Δικτατορίας τραγουδώντας αυτό το άθλιο κατασκεύασμα θα πρέπει να ξέρεις ότι θα γίνεις ο πιο αχάριστος και τιποτένιος προδότης που γέννησε ο Λαός μας. Στο όνομα της φιλίας μας και για χάρη της γυναίκας σου, των παιδιών σου και όλων των αμέτρητων φίλων μας, σε ικετεύω να μ’ ακούσεις για τελευταία φορά. Μετά την Πέμπτη θα είναι αργά. Πάρα πολύ αργά.

(Υπογραφή: Μίκης Θεοδωράκης)

Τον Ρουβά τον τρόμαξε το δημοψήφισμα αλλά..όχι η εκλογική έκρηξη της Χρυσής Αυγής!

One thought on “Σάκης Ρουβάς: Τo lifestyle ψηφίζει ΝΑΙ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: