Παίρνει αποστάσεις το Αριστερό Ρεύμα από την «Πλατφόρμα»;

Πρωτοβουλίες συσπείρωσης των συνιστωσών εκτός Συνασπισμού βρίσκονται σε εξέλιξη, με αφορμή την πρόσφατη Συνδιάσκεψη. Οι δυνάμεις ΑΠΟ, ΔΕΑ, Κόκκινο και κάποιο ανένταχτοι που συσπειρώνονται και εκφράζονται στο site rproject οργανώνουν Ανοιχτή σύσκεψη σήμερα Παρασκευή το απόγευμα στη Νομική για να συζητήσουν τα συμπεράσματα από τη Συνδιάσκεψη και τις προοπτικές της «Αριστερής Πλατφόρμας».

Όπως λένε στο κάλεσμά τους, «μετά τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες της ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ-στο πλαίσιο της «Αριστερής Πλατφόρμας»-συζητάμε για τις δυνατότητες να δυναμώσουμε την φωνή αυτών των απόψεων. Να παλέψουμε για το ΣΥΡΙΖΑ της ρήξης και της ανατροπής και το ουσιαστικό περιεχόμενο της «κυβέρνησης της Αριστεράς», πράγμα που έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση την άμεση ενεργοποίηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαμόρφωση αντίστοιχων πρωτοβουλιών».

Αυτό που ξενίζει είναι ότι από τις συζητήσεις αυτές λείπει μια βασική δύναμη της «Πλατφόρμας» που δεν είναι άλλη από το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού αλλά και η Αριστερή Ανασύνθεση του Συνασπισμού. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι από αυτές τις εντός Συνασπισμού δυνάμεις τονιζόταν με έμφαση ότι δεν πρόκειται να αποτελέσουν «εσωκομματική αντιπολίτευση».

Απάντηση