Ρόσγουελ 65 χρόνια μετά: «Ένα σκάφος από άλλον πλανήτη»

Πράκτορας της CIA επιμένει στη θεωρία περί εξωγήινων

 

Ήταν 8 Ιουλίου του 1947  στο Roswell, Νέο Μεξικό όπου η πτώση ενός Άγνωστης Ταυτότητος Ιπτάμενου Αντικειμένου, ξεκίνησε την Ufo-μάνια η οποία ακόμα και σήμερα δεν έχει σβήσει.  «Δεν ήταν μετεωρολογικό αερόστατο. Ήταν ένα σκάφος, το οποίο δεν προήλθε από αυτό τον πλανήτη» αποκάλυψε πριν δύο μέρες στην Huffington Post ο Chase Brandon βετεράνος πράκτορας της CIA. Η ερμηνεία του μετεωρολογικού αεροστάτου ήταν μέρος της κυβερνητικής συγκάλυψης, σε αυτό το σημείο συμφωνούν οι περισσότερες πηγές. Το ερώτημα παραμένει αν αυτό που έπεσε ήταν ένα πειραματικό αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής ή κάτι …άλλο.

Σε υπόμνημα προς τον Διοικητή του  FBI, το οποίο η αμερικανική υπηρεσία έχει παρουσιάσει στο διαδίκτυο, ο ειδικός πράκτορας Γκάι Χότελ, που ήταν τότε υπεύθυνος για το γραφείο της Ουάσιγκτον, παρατηρεί ότι ένας ερευνητής της πολεμικής αεροπορίας, είχε πει σε κάποιον άλλο ειδικό πράκτορα του FBI, ότι «είχαν βρεθεί τρείς λεγόμενοι ιπτάμενοι δίσκοι στο Νέο Μεξικό».

Οι Ρώσοι πριν από λίγα χρόνια παρουσίασαν δορυφορικές φωτογραφίες της στρατιωτικής βάσης (ακόμα και σήμερα) Area 51 που σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας μεταφέρθηκαν οι ιπτάμενοι δίσκοι και τα πτώματα. Οι φωτογραφίες δεν έδειξαν την ύπαρξη υβριδικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούν «εξωγήινη τεχνολογία» ή τίποτα άλλο περίεργο.

Σύμφωνα με την εξίσωση Ντρέικ, μια απ’τις πιο διάσημες προτάσεις στη φιλολογία σχετικά με την ύπαρξη ζωής έξω από τη γή, η πιθανότητα εξέλιξης νοήμονος ζωής σε οποιοδήποτε αστρικό σύστημα ισούται με την πιθανότητα ύπαρξης πλανητών σ’αυτό το σύστημα, με τον αριθμό των κατοικήσιμων πλανητών, με την πιθανότητα εμφάνισης απλής μορφής ζωής σε έναν κατοικήσιμο πλανήτη, την πιθανότητα εξέλιξης νοήμονος ζωής από μια απλή μορφή ζωής και την πιθανότητα απόπειρας διαστρικής επικοινωνίας αυτής της νοήμονος ζωής μέσα σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια.

Ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης δεδομένων το συμπέρασμα ότι υπάρχουν πιθανότατα χιλιάδες πολιτισμοί με νοημοσύνη αποτελεί το ίδιο αυθαίρετη εικασία με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει ένας και μόνο πολιτισμός, ο δικός μας.

Η πίστη ότι εξωγήινοι όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη μας στο παρελθόν, έχει πολλά κοινά με την θρησκευτική πίστη, αν και είναι μια πιθανότητα που ανήκει στη σφαίρα του υλισμού.

Η αλήθεια, σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να βρίσκεται «εκεί έξω».

One thought on “Ρόσγουελ 65 χρόνια μετά: «Ένα σκάφος από άλλον πλανήτη»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: