Δούρου: Σήκωσε το γάντι για τις καθαρίστριες που …δεν προσέλαβε (video)

Μια πρώτη απάντηση στο Πρώτο Θέμα και τον Γιάννη Σγουρό έδωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας που θα αναλάβει τα κτίρια της Περιφέρειας Αττικής.

«Εγώ δεν δεσμεύτηκα για τίποτα και σε κανέναν» ξεκαθάρισε η Ρένα Δούρου και χαρακτήρισε κατασκευασμένο το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι δεν προσέλαβε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στην περιφέρεια και ενέκρινε νέα σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.
Όσοι έχουν μια μικρή ιδέα από δημόσια διοίκηση βεβαίως γνωρίζουν ότι το να σταματήσεις μια δρομολογημένη σύμβαση είναι μια ιδιαίτερα πολύπλοκη απόφαση που μπορεί να έχει σοβαρό κόστος.

Άλλωστε, όπως ξεκαθάρισε με σημερινή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρίστος Καραμάνος, «τα περί «ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία» του καθαρισμού των κτηρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη».

Εξηγεί ο Χρίστος Καραμάνος:

Η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είχε θεωρήσει το τίμημα υπερβολικό.
Επίσης, είναι τοις πάσι γνωστό ότι κανένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, επομένως ούτε και η Περιφέρεια, δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις χωρίς την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών και βασικά της κυβέρνησης, ειδικά στην εποχή του Μνημονίου, όπου κάθε ευρώ που δαπανάται περνά από κόσκινο.

 

Το παρανοϊκό και το αξιοκατάκριτο θα ήταν να προκηρύξει θέσεις εργασίας η Περιφέρεια Αττικής και να τις κάνει «φωτογραφικές» για να πιάσουν δουλειά οι συγκεκριμένες γυναίκες!

Μιλώντας για το θέμα σήμερα στον ΑΝΤ1 η περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως προσωπική επίθεση σε βάρος της, επισημαίνοντας το γεγονός ότι συνέπεσε με τις καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική.

«Τι μας ζητάνε να κάνουμε προσλήψεις στην περιφέρεια;», διερωτήθηκε η κ. Δούρου.

Είπε συγκεκριμένα:

Τι μού ζητάνε να κάνω προσλήψεις; Να προσλάβω στην περιφέρεια τις καθαρίστριες; Αυτό θα ευτέλιζε τον αγώνα τους τον οποίο εξακολουθώ να στηρίζω ολόψυχα και ζητώ τη δικαίωσή τους… Εγώ δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις. Δεν περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση από ανθρώπους που έχουν κάνει σημαία την παραπληροφόρηση.

του Γιώργου Λαουτάρη από την ιστοσελίδα 3vita 

Απάντηση