Ράιχενμπαχ: Σ’ ευχαριστούμε, Έλληνα, που ΔΕΝ διαδηλώνεις!

Παραμονές Πρωτομαγιάς και ο Χορστ Ράιχενμπαχ, το πρωτοπαλίκαρο της Task Force, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα εργαζόμενου. Για την ακρίβεια, ύμνησε τον Έλληνα εργαζόμενο για τη γαϊδουρινή υπομονή του -ας μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί είναι εκ παραδόσεως φιλόζωοι.

Κατά την ανεπίσημη ενημέρωση για την τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ρωτήθηκε από μια Γερμανίδα δημοσιογράφο για τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Αθήνα. Η απάντησή του ήταν ότι αν τα συνδικάτα στη Γερμανία διαδηλώνουν για να πάρουν αύξηση 6% στις αποδοχές τους (κάτι που τελικά πέτυχαν) είναι απολύτως μετριοπαθείς οι αντιδράσεις των Ελλήνων που διαδηλώνουν ελάχιστα αν και έχουν υποστεί μειώσεις 50% στα εισοδήματά τους.

«Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε Ελλάδα», είχε πει στα ελληνικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ο Ζακ Ρογκ, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εννέα χρόνια αργότερα, ο επικεφαλής της Τask Force, λέει «efkaristoume koroido Ellina» που σε γδέρνουν και αντιδράς με μετριοπάθεια.

Δεν συμμεριζόμαστε την αγαλλίαση του κ. Ράιχενμπαχ. Πράγματι οι διαδηλώσεις βρίσκονται σε κάμψη, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι piso ehei i axlada tin oura.

Απάντηση