Ρωγμές στη Λαϊκή Ενότητα: Σεξιστική επίθεση Στάθη κατά Ραχήλ

Όλοι περίμεναν ότι μετά το πολύ αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Λαϊκή Ενότητα θα έβγαιναν στην επιφάνεια οι υπαρκτές αντιθέσεις και οι συγκρούσεις οι οποίες κρύβονταν κάτω από το χαλί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό που δεν περιμέναμε ωστόσο είναι αυτή η αντιπαράθεση να πάρει τον χαρακτήρα χυδαίων προσωπικών επιθέσεων μεταξύ των συνυποψηφίων της ΛΑΕ όσο διαφορετικές και αν είναι οι ιδεολογικές τους αφετηρίες.

Στο σημερινό σχόλιο στην ιστοσελίδα του Νίκου Χατζηνικολάου enikos.gr ο σκιτσογράφος γράφει λίγο-πολύ ότι η Βουλή δεν μπορεί να είναι οίκος ανοχής χωρίς την παρουσία σε αυτήν της  συνυποψήφιάς του στη ΛΑΕ Ραχήλ Μακρή!

Όποιες διαφωνίες να έχει κανείς για εθνικιστικές ή αντιδραστικές θέσεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν τόσο η Ραχήλ Μακρή όσο και ο σκιτσογράφος, δεν μπορεί αυτός να είναι ο πολιτισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Λάμπει, όσον οι ημέρες, κατάκορυφα στο στερέωμα η κυρία Ραχήλ Μακρή. Χθες αποφάνθηκε ότι η Βουλή είναι «οίκος ανοχής», ρισκάροντας να της απαντήσει κάποιος ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον… χωρίς την παρουσία της ίδιας ή όποιου άλλου αμολάει φασίζοντα, αντικοινοβουλευτικά και σεξιστικά σχόλια»

3

Λένε ότι μια γυναίκα δεν πρέπει να τη χτυπάς ούτε μ’ ένα λουλούδι. Αυτή τη στιγμή ο Στάθης χτυπά τη Ραχήλ με ένα χυδαίο υπονοούμενο, έστω και αν τη χυδαία «απάντηση» δεν τη δίνει άμεσα ο αρθρογράφος αλλά «κάποιος».

,

 

Όσο και αν ο Στάθης επιχειρεί να μετριάσει το σχόλιο του με τη γενίκευση για «φασίζοντα αντικοινοβουλευτικά και σεξιστικά σχόλια» γεγονός παραμένει ότι το σχόλιο του για τη «συντρόφισσα» του στη ΛΑΕ είναι σεξιστικό, χυδαίο και απαράδεκτο.

Το τραγικό είναι ότι το σχόλιο του Στάθη είναι διπλά άδικο καθώς η Ραχήλ δεν είπε καν με αυτό τον τρόπο ότι η Βουλή είναι μπουρδέλο. Αυτό το είπε ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας παραπολιτικά Μαζαράκης! Η Ραχήλ στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα υπερασπίζεται τις εκδιδόμενες γυναίκες λέγοντας ότι είναι επιβεβλημένο να σεβόμαστε και να προστατεύουμε κάθε κοινωνική ομάδα ανεξάρτητα από τα στερεότυπα την υποκριτική στοχοποίηση και τον κοινωνικό λιθοβολισμό!

Απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας:

Δημοσιογράφος parapolitika κος Μαζαράκης: Είναι λαβύρινθος η Βουλή ε;

Ραχήλ Μακρή: Για ποια Βουλή τώρα μου λες, για αυτή την καινούρια; Που είναι καθ´υπόδειξη του Σόιμπλε;
Δημοσιογράφος parapolitika κος Μαζαράκης: Καλά μπορούσαμε να την πούμε και κούλα.

Ραχήλ Μακρή: Ας την πούμε έτσι καλύτερα, αλλά θα υποτιμήσουμε τις κούλες

Δημοσιογράφος parapolitika κος Μαζαράκης: Οι οποίες κούλες είναι αξιοπρεπέστατες.

Ραχήλ Μακρή: Και είναι κρίμα δηλαδή.Φυσικά είναι, είναι αξιοπρεπέστατες, ενώ εκεί δεν έχει αξιοπρέπεια. Επομένως …..

Δημοσιογράφος parapolitika κος Μαζαράκης: Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την έννοια μπουρδέλο, κατάλαβες; Γιατί το μπουρδέλο είναι σοβαρότατος χώρος.

Ραχήλ Μακρή:: Αυτό το είπες εσύ.

Δημοσιογράφος parapolitika κος Μαζαράκης: υπάρχει πειθαρχία, υπάρχει συνέπεια, υπάρχει …… θα σε βάλει μέσα, θα περιμένει.

Ραχήλ Μακρή: Και ξέρεις ποιο είναι το,στο μπουρδέλο αυτό που λες; Ότι εκεί μέσα, υπάρχουν γυναίκες που τις περισσότερες φορές εργάζονται στην ουσία από ανάγκη και για επιβίωση και εχουν πολυ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια σε πληροφορώ, από το «μπουρδέλο της Βουλής», αφού το θες έτσι και αφού μπορώ πλέον να μιλώ ελεύθερα, για να μην παρακολουθούν την κάθε μου λέξη και την βλεπω να ανεβαίνει στα δελτία ειδήσεων από τους υποκριτές και φαρισαίους, οι οποίοι αν ψάξεις την ζωή τους και αναζητήσεις θα βρεις πολλά πράγματα και όμως το παίζουν ηθικοί και στοχοποιούν όλους τους υπόλοιπους επειδή τολμούν να ακούν μια μουσική λαϊκή, ή επειδή φορούν μπλουζάκια που δεν τους αρέσουν.

Είτε επειδή έχουν φρασεολόγιο ας πούμε που δεν τους αρέσει, γιατί είναι λαϊκό, εννοώ μιας κοπέλας που ειναι από εργατική οικογένεια, επομένως νομίζω ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και σεβασμό αυτές οι γυναίκες που στην ουσία τις περισσότερες φορές έφτασαν σε αυτό το σημείο, οι περισσότερες να φτάνουν για να επιβιώσουν όπως σου είπα, να μεγαλώσουν ίσως και τα παιδιά τους και θυμάσαι καλά, ότι όταν ο κύριος Λοβέρδος έβγαλε κατάπτυστα τα ονόματα ιερόδουλων, υπήρξε ιερόδουλη η οποία αυτοκτόνησε και αυτοκτόνησε από ντροπή γιατί δεν ήθελε να μάθουν στο χωριό της και η οικογένεια της ότι αναγκάστηκε να κάνει αυτή την δουλειά για να επιβιώσει και να μεγαλώσει το παιδί της. Άρα σεβασμός.

Δεν αυτοοριζόμαστε ούτε συνήγοροι ούτε ιδεολογικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Μακρή. Όμως η κριτική στο πρόσωπό της πρέπει να γίνεται κυρίως, με πολιτικούς όρους π.χ για τις θέσεις της κατά της απαλλαγής από τα θρησκευτικά χωρίς δήλωση στα σχολεία.

One thought on “Ρωγμές στη Λαϊκή Ενότητα: Σεξιστική επίθεση Στάθη κατά Ραχήλ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: