Δημοσκόπηση Pulse: Ελεύθερη πτώση για τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο και τον χαρακτήρα των δημοσκοπήσεων όσο και για την επιστημονική τους εγκυρότητα παραθέτουμε ενημερωτικά την ακόλουθη έρευνα: 

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC για τις «6 μέρες» ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων χωρίς ωστόσο ακόμα η δυναμική του να μπορεί να χαρακτηριστεί «μη αναστρέψιμη».     Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 23,5% ενώ η ΝΔ βλέπει το ποσοστό της μειωμένο κατά μια μονάδα (σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας) στο 19,5% .

Τα δύο κόμματα της «κεντροαριστεράς» που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για πρώτη φορά βλέπουν το συνδυασμένο ποσοστό τους να πέφτει κάτω από το 10% . Ενδεικτικό είναι ότι τα τρία κόμματα που σχηματίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 28,5%.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 6%, μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πλέον στο 3,5% .

Το ΚΚΕ εμφανίζεται με μικρή άνοδο στο 5%.

Τρίτο κόμμα με 12% είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ στην τέταρτη θέση παραμένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (6,5%).

 

Τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα εξακολουθούν να συμπιέζονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην ξεπερνάει το  1,5%, ( δημοσκοπικά αναδεικνύεται σε πρώτο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα),  ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημιουργία Ξανά βρίσκονται μόλις στο 1%.

Απάντηση