Πρώτη δύναμη η διασπασμένη Αριστερά στο Βαρόμετρο του Σκάι

ΣΥΡΙΖΑ 14%, ΚΚΕ 12% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2% τα πάνω όρια του διευκρινισμένου αστάθμιστου ποσοστού

Για οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών των τελευταίων δεκαετιών μιλάνε οι πολιτικοί αναλυτές της Public Issue και του Σκάι –  Θεαματική κατάρρευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  –  36-37% το συνολικό ποσοστό της κατακερματισμένης Αριστεράς.

Όπως αναφέρει ο Σκάι το Βαρόμετρο Aπριλίου της Public Issue καταδεικνύει την οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών όπως του γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες όπως παρουσιάστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Με τις εκλογές να βρίσκονται στην τελική ευθεία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο, στην κοινωνία διαμορφώνεται ισχυρό ρεύμα για κυβερνήσεις συνεργασίας -κυρίως των κομμάτων της Αριστεράς- ενώ τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υφίστανται περαιτέρω καθίζηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο κόμματα δεν κατορθώνουν να συγκεντρώσουν ικανά ποσοστά (33,5%) για να συγκροτήσουν συγκυβέρνηση και να έχουν τη δεδηλωμένη βάσει του νόμου Παυλόπουλου, ενώ ο στόχος της αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα καθίσταται μη επιτεύξιμος. O αριθμός αυτών που επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο όσων θέλουν συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το άθροισμα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που δεν έχουν ταχθεί υπέρ του Μνημονίου ξεπερνάει το 40% και ακόμα περισσότερο υπολογίζοντας τα «λοιπά».  Οπότε κατανοεί κανείς τι απογοήτευση περιμένει το λαό αν τελικά με χίλια δύο τεχνάσματα και εκβιασμούς, συγκροτηθεί μετεκλογική κυβέρνηση μνημονίου και καταπίεσης.  Η ανατροπή αυτού του σεναρίου είναι το μεγάλο καθήκον όλης της κοινωνικής Αριστεράς.

Διαβάστε αναλυτικά το πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι εδώ

Απάντηση