Όχι στη δίωξη της Ελευθερίας!

Ραντεβού στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 7/3/2013 το πρωί στο κτίριο 4 δίνουν αγωνιστές της Κερατέας, των κινημάτων πόλης, της Αριστεράς και όχι μόνο, στη δίκη της Ελευθερίας Ψυχογιού μετά από αγωγή της Χριστίνας Χριστοφάκη, της συζύγου του Θόδωρου Πάγκαλου. Η Ελευθερία συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας ενάντια στο ΧΥΤΑ στην περιοχή και σέρνεται στα δικαστήρια επειδή η Χ. Χριστοφάκη που είναι δημοτική σύμβουλος Σαρωνικού, ισχυρίζεται ότι την πρόσβαλε γιατί την προσφώνησε με το όνομα του συζύγου της, ως «κυρία Παγκάλου», σε τηλεοπτική εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου. Η σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ζητά για την προσβολή που ένιωσε 300.000 ευρώ αποζημίωση! Η αναφορά της Ελευθερίας Ψυχογιού ήταν βεβαίως πολιτική καθώς  η Χριστοφάκη, ως επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο, δεν στήριξε ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού για συμπαράσταση στον αγώνα του λαού της Λαυρεωτικής ενάντια στο ΧΥΤΑ.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «η επιμονή δύο χρόνια μετά στην αγωγή και την διεκδίκηση από την αγωνίστρια Ελευθερία 300 χιλιάδων ευρώ και 12μηνη φυλάκιση δείχνει την εκδικητική μανία του καταρρέοντος πολιτικού κατεστημένου που θέλει να εξοντώσει τους αγωνιστές του κινήματος για να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στο ηρωικό αγώνα της Κερατέας – Λαυρεωτικής. Γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν πως ο αγώνας αυτός ξεφτίλισε το πολιτικό κατεστημένο και έτρεψε σε φυγή το μηχανισμό καταστολής – τα σιδερόφραχτα ΜΑΤ, βάζοντας σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή του καταστροφικού για την περιοχή Περιφερειακού Σχεδιασμού και στο πάρτι των εργολάβων και του πολιτικού κατεστημένου σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος.

Η δίκη σε βάρος της Ελευθερίας Ψυχογιού είναι συνέχεια των δικών σε βάρος συλληφθέντων αγωνιστών της Κερατέας και στο πρόσωπο της δικάζεται ο αγωνιζόμενος λαός της Κερατέας – Λαυρεωτικής. Δε θα επιτρέψουμε το χτύπημα κανενός αγωνιστή του κινήματος. Η αγωνίστρια έχει τη συμπαράσταση όλων των αγωνιστών και των φορέων της περιοχής και αυτό θα εκφραστεί έμπρακτα με ψηφίσματα και μαζική παρουσία στο πλευρό της».


 

Απάντηση