Ψήφοι ελεημοσύνης και επενδύσεις εμπιστοσύνης

Tο σημερινό άρθρο του βρετανικού Γκάρντιαν,   ισχυρίζεται ότι το ελληνικό τραγούδι στη Eurovision δεν καταποντίστηκε επειδή έλαβε «pity votes», δηλαδή ψήφους ευσπλαχνίας από τους τηλεψηφοφόρους.

Δεν ξέρουμε αν το υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει αγωγή στον Γκάρντιαν,  όπως απειλούσε ότι θα κάνει ο  Δένδιας επειδή η βρετανική εφημερίδα είχε γράψει για βασανιστήρια στα ελληνικά αστικά τμήματα. Πάντως, η περήφανη απάντηση ήρθε από το Πεκίνο, όπου οι Κινέζοι επενδυτές συνωστίζονται για να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, οτιδήποτε είναι για πούλημα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας, οι Koza Mostra είναι «μια μπάντα τριχωτών ανδρών που φοράνε στολές σχολείου θηλέων», ενώ η Ελλάδα έστειλε το τραγούδι Alcohol Is Free ώστε να είναι σίγουρη ότι «η πάμπτωχη αυτή χώρα δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος της διοργάνωσης του διαγωνισμού το 2014 –ένα σχέδιο που παραλίγο να γίνει μπούμερανγκ καθώς το τραγούδι συγκέντρωσε ψήφους ελεημοσύνης».

΄Οσο για την πολύ χαμηλή κατάταξη του βρετανικού τραγουδιού με την Μπόνι Τάιλερ, οι συμπατριώτες της μιλούν για την «κατάρα της Eurovision». Επίσης λένε «τιμή μας να ερχόμαστε τελευταίοι και ακόμα μεγαλύτερη τιμή μας θα ήταν να μη συμμετέχουμε καθόλου».

Απάντηση