Αόρατοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΚΕ… εκτός και αν κάνουν δήλωση (εκλογικής) μετανοίας

 Κάλεσμα μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!!

Θύματα αυταπάτης φαίνεται ότι είναι το ένα εκατομμύριο και πλέον Έλληνες που έδωσαν την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δήλωση που έκανε αργά το βράδυ της Κυριακής η Αλέκα Παπαρήγα, που δεν αναγνωρίζει ούτε ίχνος αγωνιστικότητας αν όχι στους ηγέτες, τουλάχιστον στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από θύματα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι και αόρατοι για τον Περισσό, αφού η γενική γραμματέας απευθύνθηκε ΜΟΝΟ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αγνοώντας επιδεικτικά τους… παρασυρμένους:

 

«Καλούμε ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτούς που ανήκουν στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πρωτοστατήσουν κι αυτοί, μαζί μας και με άλλους αγωνιστές στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στους χώρους της μάθησης, στις λαϊκές γειτονιές». Και αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τι τους κάνουμε; αναρωτιέται κανείς. Περιμένουμε να συνέλθουν από την πλάνη τους; Να κάνουν δήλωση εκλογικής μετανοίας; Για «χαμένη» ψήφο μιλούν εδώ και χρόνια τα μεγάλα κόμματα. Να όπως που το ΚΚΕ μιλά για «σκορπισμένη» ψήφο: «διασκορπίστηκαν οι ψήφοι δεξιά και αριστερά».

Επιδεικτικά παρακάμπτει το ΚΚΕ το λαϊκό αίτημα για ενότητα της Αριστεράς με σκοπό, αν όχι την εργατική εξουσία, τουλάχιστον την απόκρουση της επίθεσης του πιο σκληρού πυρήνα του κεφαλαίου. «Θέλω κυβέρνηση με το ΚΚΕ γιατί πιστεύω στο νέο ΕΑΜ», είπε το βράδυ της Κυριακής σε ένα τηλεοπτικό πάνελ ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος,  που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ –και το ίδιο θέλουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στους αγώνες των δυόμισι τελευταίων χρόνων. Θύματα αυταπάτης και αυτοί;

Η κατάρρευση των πολιτικών πυλώνων της εξουσίας (και όχι βεβαίως των οικονομικώνκαι των ιδεολογικών) έχει δημιουργήσει, ιδίως από πέρυσι την άνοιξη, πρωτοφανείς ευκαιρίες για την Αριστερά, τις οποίες αξιοποίησε με την προεκλογική τακτική του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε όμως το ίδιο το ΚΚΕ, δεν έκανε το ίδιο και η αντικαπιταλιστική Αριστερά –για διαφορετικούς λόγους που πρέπει να αναζητηθούν.

One thought on “Αόρατοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΚΕ… εκτός και αν κάνουν δήλωση (εκλογικής) μετανοίας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: