Σχέδια αποσταθεροποίησης και προβοκάτσιες βλέπει ο Τσίπρας που συνιστά ψυχραιμία

      Σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού που ενδεχομένως να εμπεριέχει και προβοκάτσιες βλέπει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, πίσω από τις δολοφονικές ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής,  μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς για σενάρια δημοκρατικής εκτροπής.

«Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά» υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.  Και για αυτό, συνέχισε, «πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας.  Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλει»

Ο Αλέξης Τσίπρας  εξέφρασε την ελπίδα «να συνειδητοποιεί και ο Πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών».

«Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται πάνω απ΄ όλα δημοκρατική εγρήγορση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες, είπε ο Α. Τσίπρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό να είναι ψύχραιμος και σε εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους».

Με απλά λόγια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι μπροστά στην κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, το παρακράτος ενδέχεται σαν έσχατη λύση να  δημιουργήσει συνθήκες κατάλυσης της δημοκρατικής ομαλότητας α λα Ράιχσταγκ και να τεθεί η χώρα ακόμα και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με το τοπίο να μυρίζει μπαρούτι και την οικονομική εξαθλίωση να θερίζει τίποτα δεν αποκλείεται. Ωστόσο την ημέρα της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον έμμισθο τραμπούκο της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, η επίκληση της ανάγκης ομαλότητας και σταθερότητας είναι πολιτικά τουλάχιστον άστοχη και θυμίζει περισσότερο δήλωση νομιμοφροσύνης και  «υπεύθυνης στάσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να «χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» όπως κατηγορήθηκε ότι έκανε το 2008, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί σήμερα να χαϊδεύει τα αυτιά των «νοικοκυραίων»!

 

 

Απάντηση