Πρωτοβουλία των 1000: Στηρίζουμε την αριστερή κυβέρνηση, ελέγχουμε την εξουσία

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της περασμένης βδομάδας η «πρωτοβουλία των 1000» με ανακοίνωση της διευκρινίζει ακόμα περισσότερο τις προθέσεις της και θέτει κεντρικό καθήκον τη συγκρότηση ενός μετώπου από την κρίση, που «μπορεί και θέλει να διεκδικήσει την εξουσία και δεν εγκλωβίζεται αποκλειστικά στη διαμαρτυρία και στους κοινωνικούς αγώνες».

Περίπου 600 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία των:Κώστα Λαπαβίτσα, Πολ Μέρφι και Χοακίν Αριόλα. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Σεραφείμ Σεφεριάδης.

 

Η πολιτική παρέμβαση σημειώνει ότι  απευθύνεται στο σύνολο των αριστερών δυνάμεων, με «ανάγνωση της σημερινής πολιτικής δυναμικής, και κυρίως με αναγνώριση των δυνατοτήτων για μια μετωπική σύνθεση που να κάνει ρεαλιστική μια άμεση διέξοδο στην ελληνική τραγωδία.»

Οι  συντάκτες του κειμένου βλέπουν τη δυνατότητα άμεσης διεξόδου να υπηρετείται μέσα από την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.  Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «υπερασπίζεται την αριστερή κυβέρνηση ως ριζική πολιτική ανατροπή, ενάντια σε κάθε σκέψη οικουμενικότητας ή σταθεροποίησης της σημερινής κατάστασης.».   Η ευρεία συμπαράταξη σύμφωνα με το κείμενο έχει άμεσο καθήκον τον στόχο «τέρμα οι θυσίες για το ευρώ», από τις δυνάμεις εκείνες που είχαν και έχουν αυταπάτες για το ευρώ, μέχρι τις δυνάμεις που βλέπουν αναγκαία και αναπόφευκτη τη σύγκρουση με το ευρώ.

Υπογραμμίζεται ότι «το εύρος συντρόφων που υπογράφουν στην Πρωτοβουλία, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτουν την έννοια του μεταβατικού προγράμματος που μπορεί να υπηρετήσει μια αριστερή κυβέρνηση για μια πολιτική που ξεκινά από την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους και περνά από διαδοχικές και σκληρές ρήξεις με το ευρώ, την ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ανατρέποντας τελικά το επί δεκαετίες αστικό πλαίσιο που έστειλε τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στην πτώχευση.»

Ακόμα η παρέμβαση διευκρινίζει ότι «επιθυμεί να παρέμβει χωρίς κηδεμόνες ή προνομιακούς συνομιλητές…. Δεν είναι όχημα ένταξης πουθενά. Δεν είναι μοχλός πίεσης σε κανέναν. Δεν είναι εσωτερικός διαγκωνισμός κάποιων.»

 Διαβάστε την ανακοίνωση ολόκληρη εδώ

 

Δείτε ρεπορτάζ για την εκδήλωση της πρωτοβουλίας στο αγγλόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο  Presstv via  @convenizelos   Broadcasting from Athens

 

Στο παρακάτω βίντεο ακολουθεί ολόκληρη η  εκδήλωση της πρωτοβουλίας.  Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η  τοποθέτηση του Κώστα Λαπαβίτσα στο σημείο 1:09:41

Απάντηση