Σοκ και στα πρωτοσέλιδα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων που αναφέρονται στην εκλογική νίκη του Τραμπ καθώς η έκπληξη εναλλάσσεται με τη θριαμβολογία.

Η λέξη «σοκ» και ό,τι παραπέμπει σ’ αυτήν έχει την τιμητική της.

 

Παρεμφερείς δύο τίτλοι:«Τραμπ και δέος» (Εφημερίδα των Συντακτών) και «Σοκ και… Τραμπ» (Έθνος) ενώ το Ποντίκι επέλεξε «Το σοκ Τραμπ συγκλονίζει την Ευρώπη!» Αντίστοιχα και η Καθημερινή, όπου διαβάζουμε «Θρίαμβος Τραμπ και παγκόσμιο σοκ». Ουδέτερο πρωτοσέλιδο τίτλο βλέπουμε στα «Νέα»: «Ο Τραμπ και εμείς» ενώ η Αυγή βλέπει «Σκοτεινή εποχή» με υπότιτλο την τυπική και παντός καιρού δήλωση το Αλ. Τσίπρα. Ο Ριζοσπάστης δίνει γραμμή: «Οι λαοί να μην παγιδεύονται ανάμεσα στη “Σκύλλα” και τη “Χάρυβδη”». Και πάμε στους πανηγυρισμούς: «Τραμπ Πούτιν αλλάζουν τον κόσμο» (Ελεύθερη Ώρα), «Ημέρα ανεξαρτησίας» (Δημοκρατία), «Ειρήνη, δουλειά και ανατροπές φέρνει στον κόσμο ο Ντόναλντ Τραμπ» και υπότιτλος «Νικητής των αμερικανικών εκλογών σε όλο τον κόσμο» (Kontra) και «Στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ με την πιο ωραία Πρώτη Κυρία ever» (Εspresso).

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων «φιλελεύθερων» ότι ο Τραμπ είναι σαν τον Τσίπρα, οι εφημερίδες της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου είναι αυτές που πανηγυρίζουν για την εκλογή ή τουλάχιστον δεν τη βλέπουν αρνητικά (Καθημερινή).

 

 

Απάντηση