Σκάι: «Ισότιμος» ο διάλογος με την Τρόικα

 Μήπως είναι πρώτοι μεταξύ ίσων;

Ταξίδια, ταλαιπωρία, ζέστη, υβριστικά σχόλια και όμως αυτά τα παιδιά πάντα με το χαμόγελο στα χείλη

«Μην τους παρουσιάζουμε σαν ανθρωποφάγους», είπε ο ρεπόρτερ των εξωτερικών ειδήσεων του ΣΚΑΙ στην «Πρώτη γραμμή», εννοώντας το τριμελές κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα.

 

Ενώ ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου είχε την κοινή λογική να αναφερθεί στο ύφος της Κριστίν Λαγκάρντ, παραδεχόμενος ότι μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι προσβλητικό, ο ρεπόρτερ του καναλιού ζήτησε την άδεια να κάνει ένα «προσωπικό σχόλιο» για τα κραυγαλέα πρωτοσέλιδα μερικών εφημερίδων, π.χ., η τρόικα ήρθε «με άγριες διαθέσεις», «τα σκληρά παιδιά κ.λπ.»

 

«Οι άνθρωποι δεν έρχονται εδώ για διαπραγματεύσεις», εξήγησε, «απλά για να καταγράψουν ό,τι υπάρχει. Είναι για μια ισότιμη εεε (εδώ δυσκολεύτηκε να πει τη λέξη «σχέση» ή «κατάσταση»)… ένας διάλογος που πρέπει να γίνει». Και, λίγο αργότερα, το βρήκε: «μια ισότιμη συζήτηση».

 

Πού τη βρήκε την ισοτιμία; Aν ήμαστε ισότιμοι εταίροι στο διάλογο (ή στην καταγραφή), τότε μια αντιπροσωπεία των τριών κομμάτων της ελληνικής κυβερνητικής τρόικας θα πήγαινε στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες και θα πέρναγε από κόσκινο τους προϋπολογισμούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, της Γερμανίας, του ΔΝΤ σε έναν πραγματικά ισότιμο «διάλογο».

 

Σήμερα πια δεν λέμε «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», όπως έλεγε ο Αρτέμης Μάτσας, όμως λέμε «είναι ισότιμη η συζήτηση»…

 

 

Απάντηση