Αναστασιάδης: Βρέθηκα προ τετελεσμένων στο Eurogroup!

Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα…λέει τώρα.  Τα χέρια του ήταν δεμένα, όπως και το στόμα του…

Κάν’το όπως ο Σαμαράς

«Είχαμε να επιλέξουμε είτε της επιλογής του καταστροφικού σεναρίου της άτακτης χρεοκοπίας, την προσεχή Τρίτη, είτε του σεναρίου μιας επώδυνης, αλλά ελεγχόμενης διαχείρισης της κρίσης, που θα θέτει οριστικό τέρμα στην αβεβαιότητα και θα αποτελέσει την αφετηρία επανεκκίνησης της οικονομίας».

Σας θυμίζει τίποτα;  Δεν είναι εντιτόριαλ της Καθημερινής, ούτε ομιλία του Αντώνη Σαμαρά . Η γραπτή δήλωση  αποτελεί την πρώτη επίσημη αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη μετά το τραπεζικό πραξικόπημα του Eurogroup.   O πολιτικός λόγος  του Προέδρου της Κύπρου αποτελεί στυγνή αντιγραφή λέξη προς λέξη των αντίστοιχων επιχειρημάτων του ελληνικού μνημονιακού στρατοπέδου.  Γιατί να σπάνε το κεφάλι τους τα επικοινωνιακά επιτελεία όταν κάποιοι πιο οργανωμένοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί έχουν κάνει ήδη όλη τη δουλειά;

 

Αναλυτικά όπως αναφέρει στη γραπτή δήλωση: 

Υποστηρίζει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν προέκυψε τις τελευταίες 15 μέρες και προσθέτει ότι η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπει στη λογική επίρριψης ευθυνών.

Επικαλείται ταυτόχρονα ότι τυχόν επιλογή του καταστροφικού σεναρίου θα είχε ως συνέπεια, αμέσως μετά την αργία του τριημέρου, τον τερματισμό των εργασιών μιας εκ των δύο κυπριακών τραπεζών που διέρχονται κρίση, λόγω τερματισμού της παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η δεύτερη τράπεζα, αναφέρει, θα ανέστελλε τις εργασίες της, ενώ ούτε αυτή θα μπορούσε να αποφύγει την κατάρρευση. Ένα τέτοιο φαινόμενο θα οδηγούσε, από τη μια στιγμή στην άλλη, 8.000 οικογένειες στην ανεργία

 

Απάντηση