Εκδήλωση στα Προπύλαια για έναν πολιτισμό αλληλεγγύης και αντίστασης

Εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την αντίσταση ενάντια στην αλλοτρίωση και την βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και των Μνημονίων διοργανώνει η πρωτοβουλία ΠΑΝ(επιστημιακό) ΔΙΚΤΥΟ: Τα Προπύλαια, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 12 μ., Πανεπιστημίου 30.

Το ΠΑΝΔίκτυο καλεί άλλα δίκτυα και ενεργούς πολίτες μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και προσπάθειες σε συζήτηση για συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και την ανάπτυξη των ενεργειών.

Οι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν κείμενα και τραγούδια είναι μέχρι στιγμής οι:

Νένα Βενετσάνου, Κάτια Γέρου, Αναστασία Γεωργάκη, Δημήτρης Λάμπος, Βασιλική Καρακώστα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Μωρόγιαννης, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Παραουλάκης, Κίμων Ρηγόπουλος, Τζένη Σκαρλάτου, Ισαάκ Σούσης, Χάρις Συμεωνίδου, Νίκος Τουλιάτος. Παρουσιάζει ο Δημήτρης Βραχνός.

Εικαστική παρέμβαση από τους: Ρούλα Αναγνώστου, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Κώστα Ροσπόγλου, Γιάννη Στεφανάκη, Δημήτρη Φόρτσα, Δέσποινα Παναγιωτοπούλου, Έλσα Παπαγιαννοπούλου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «πολιτισμός είναι το να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι με τον διπλανό μας, το να μην επιτρέψουμε στο βασίλειο της ανάγκης να μας οδηγήσει στην παραίτηση και τον κανιβαλισμό, και το να μην νιώθουμε επαίτες που μας πετούν, όταν και εάν αυτό συμβαίνει,  ένα πιάτο φαγητό για να ησυχάσουν την συνείδησή τους αυτοί που ληστεύουν τον τόπο μας. Πολιτισμός είναι να μην υποκύψουμε στην προπαγάνδα που θέλει να υπάρχουν «καθαροί» λαοί που ανάγονται σε κανόνα και άλλοι «βρώμικοι» που πρέπει να θυσιαστούν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι. Πολιτισμός είναι να προστατέψουμε την ταυτότητα και την αξιοπρέπειά μας ως άτομα και ως κοινωνία. Δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος χωρίς αντίσταση. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς αλληλεγγύη«.

Η εκδήλωση υπάρχει και στο facebook.

Τα δίκτυα που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι τα παρακάτω:

Κοινωνική Υπηρεσία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων
Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω
Γιατροί του κόσμου
Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες
Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης
Ιατρική Παρέμβαση
Oμάδα Νομικής Βοήθειας και Υποστήριξης Δικαιωμάτων Κλίμακα
Σχεδία – Περιοδικό Δρόμου
Χωρίς Μεσάζοντες (στο Γαλάτσι)
Συντονιστικό Φορέων & Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου

Απάντηση