Εκτελεστές Ν. Ηρακλείου: Καταδικάζουμε την προβοκατορολογία απ’όπου κι αν προέρχεται

Δεύτερη διευκρινιστική προκήρυξη έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ομάδα που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και υπογράφει ως «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις».   Η νέα ανακοίνωση των εκτελεστών έρχεται δύο μήνες μετά την προκήρυξη ανάρτησης ευθύνης για το χτύπημα που είχε σταλεί με στικάκι στην ιστοσελίδα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.  Η νέα προκήρυξη είναι 21 σελίδες και αρκετά πιο προσεκτική και διαφορετική σε ύφος από την πρώτη και έρχεται να δώσει «αυθεντικότητα» και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι οι προκηρύξεις όπως και το χτύπημα είναι έργο σκοτεινών παρακρατικών κύκλων. (η πρώτη είχε πολλά σημεία που προέρχονταν από αυτούσια συρραφή -copy+paste- κειμένων που μπορούσε κανείς να αλιεύσει στο διαδίκτυο).

Αυτή τη φορά η προκήρυξη δεν στάλθηκε στον Μάκη αλλά αναρτήθηκε στο indymedia.

Μια είναι η αιτία,  η προβοκατορολογία
Δεν είμαστε πράκτορες της ασφάλειας αλλά αυθεντικοί εκπρόσωποι του αντιφασιστικού κινήματος είναι το ρεζουμέ αυτών των 21 σελίδων. «Δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια που να μην λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους από την αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές» γράφουν χαρακτηριστικά.

«Μας έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των «αγωνιστών» που ξεκινά από την επίσημη αριστερά, ΚΚΕ και Σύριζα, Ανταρσύα, αλλά κυρίως, αυτή την φορά πλειοδότησαν -και αυτό έχει μεγάλη σημασία- σε ένα εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Αρκετό λοιπόν διάστημα μετά την ενέργεια αφότου καταλάγιασε όλη αυτή η λάσπη, επιλέγουμε να απαντήσουμε» αναφέρουν.

 

Αυτή τη φορά δεν αφήνουν θολό το θέμα των ιδεολογικών τους καταβολών και ξεκαθαρίζουν ότι είναι άτομα αναρχικών και όχι μαρξιστικών καταβολών.

 

Είναι αλήθεια πως η νέα προκήρυξη είναι πιο αληθοφανής από την πρώτη και είναι σαφές ότι έχει γραφτεί από ανθρώπους με γνώση του «χώρου». Η προκήρυξη απευθύνεται κυρίως στον αριστερό, κομμουνιστικό και αντιεξουσιαστικό χώρο και αναπαράγει όλα τα γνωστά επιχειρήματα κατά της «προβοκατορολογίας» και των «θεωριών συνωμοσίας».

«Ανήκουμε σε εκείνους που θέλησαν να επιτεθούν τον Οκτώβριο του ΄11 στη βουλή μαζί με χιλιάδες λαού και συνεπλάκησαν με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα οποία υπερασπίστηκαν μαζί με τα ΜΑΤ το αστικό κοινοβούλιο» αναφέρουν στο κείμενο τους.

Επιχειρούν να δικαιολογήσουν την αναφορά στους αγώνες της σταλινικής ΟΠΛΑ και αναφέρονται ονομαστικά κατά του Ριζοσπάστη και του δημοσιογράφου Νίκο Μπογιόπουλο.

Αν και αναρχικοί οι συγγραφείς του κειμένου προφανώς είναι οπαδοί της θεωρίας ότι η ιστορία γράφεται από τους μεγάλους ηγέτες και όχι από τις μάζες, καθώς  φτάνουν στο σημείο να γράψουν ότι ο μεγάλος στρατός του ΕΛΑΣ δημιουργήθηκε από την επιμονή ενός μόνο ανθρώπου, του Άρη Βελουχιώτη!

 

Ωστόσο η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης προβληματίζει. Μόλις μια μέρα πριν η Νέα Δημοκρατία είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία μιλάει για μυστικό σχέδιο μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να καταλύσει την αστική δημοκρατία.  Η προκήρυξη έρχεται να κλιμακώσει το κλίμα «τρομοϋστερίας» που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση μετά τη δραπέτευση του Χριστόδουλου Ξηρού και τα σενάρια που διαρρέει η αντιτρομοκρατική περί κινδύνου νέου «τρομοκρατικού χτυπήματος».

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η ανακοίνωση των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων» είναι η συνέχεια της ανακοίνωσης της ΝΔ με άλλα μέσα.  Ωστόσο ανεξάρτητα από τις εμπνεύσεις των δραστών αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Διαβάστε και το σχόλιο στο infowar «Αυτό δεν είναι προκήρυξη είναι κρεβατομουρμούρα»

Ολόκληρη η προκήρυξη 

Απάντηση