Πρετεντέρης: και η κεντροαριστερά έχει ψυχή!

Κεντροαριστεράς εγκώμια από τον Γιάννη Πρετεντέρη στην προχθεσινή έντυπη έκδοση του Βήματος. Ο δημοσιογράφος κατακεραυνώνει εκείνους που υποστήριζαν ότι οι «58» ήταν δημιούργημα των μίντια κατατάσσοντάς τους στην κατηγορία των «βλαμμένων».

Κανείς, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, δεν υποστήριξε ότι οι «58» εκκολάφθηκαν σε δημοσιογραφικά γραφεία. Ωστόσο, μια μερίδα των καθεστωτικών ΜΜΕ τούς αγκάλιασε με ανυπόκριτο ενθουσιασμό. παραχωρώντας τους και τηλεοπτικό χρόνο και έντυπο χώρο.

Στην ίδια σελίδα του στο Βήμα, ο Πρετεντέρης υμνεί «αυτό το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που προσβλέπει στην Κεντροαριστερά ή που απλώς αρνείται να επιλέξει μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα». Αυτός ο κόσμος των κεντροαριστερών ψηφοφόρων «μένει όρθιος και δηλώνει παρών παντού όπου  μπορεί -στα σωματεία, στους συλλόγους, στις περιφέρειες, στους δήμους… Ένας κόσμος χωρίς κόμμα, χωρίς ηγεσία, αλλά με απίστευτα αποθέματα ελπίδας, σταθερότητας και ψυχής». (Οι υπογραμμίσεις δικές μας.)

Κεντροαριστερός να ’σαι κι ό,τι να ’σαι. Τώρα που Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θυμίζουν πολυτραυματία, τώρα που ιδίως το δεύτερο κινδυνεύει να πάρει στις ευρωεκλογές λιγότερο και από 5% και να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο μόνο έναν(1) ευρωβουλευτή, οι στυλοβάτες του συστήματος αναζητούν το εναλλακτικό κεντροαριστερό αντίβαρο στην αναπόφευκτη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς μέτρησε τα «αποθέματα ψυχής» ο Γιάννης Πρετεντέρης; Με ποια επιστημονική ή δημοσκοπική μέθοδο; Άβυσσος η ψυχή του δημοσιογράφου, αβυσσαλέα και τα αποθέματα ψυχής του κεντροαριστερού χώρου του οποίου ηγέτης ξεπετάχτηκε, σαν κουνέλι από καπέλο ταχυδακτυλουργού, ο Σταύρος Θεοδωράκης… Όσο για τα αποθέματα σταθερότητας, υποθέτουμε ότι το αντίθετό τους είναι τα «αποθέματα αστάθειας», τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς στο καλό ανιχνεύονται και μετριούνται.

Και η κεντροαριστερά, λοιπόν, έχει ψυχή. Και τι ψυχή, ψυχάρα! (Για να μην πούμε Ψυχάρης.)

Απάντηση