Άρχισαν οι …πράσινες κατινιές

Στο κυνήγι του πιο πράσινου πολιτευτή έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα αρκετοί συνδυασμοί, σε αναζήτηση ενός σύγχρονου και ελκυστικού πολιτικού προφίλ. Τέτοια είναι η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, που συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της παγκοσμίως άγνωστης «Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς» και συγκεκριμένα τον Θέμη Δημητρακόπουλο. Για να καταλάβει κανείς τι ρόλο διαδραματίζουν οι δυνάμεις αυτές εντός ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να διαβάσει τη σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, που σημειώνει πως στο ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε συναγωνιστές σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα αριστερή οικολογική διακυβέρνηση». Πρόσθεσε μια λέξη -πράσινη- στην αριστερή διακυβέρνηση και …καθάρισε.

Σε ανάλογες κινήσεις και δηλώσεις προέβη και η νεοφιλελεύθερη σύμπραξη των Μάνου Τζήμερου ανακοινώνοντας αντίστοιχες μεταγραφές.

Η κινητικότητα αυτή και η λεηλασία του οικολογικού χώρου που μέσω των Οικολόγων Πράσινων έδωσε μια σκληρή μάχη για την πολιτική του αυτοτέλεια, οδήγησε στο να …χαθεί η ψυχραιμία από τους συντρόφους του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Με μια ανακοίνωση που στάζει χολή οι Οικολόγοι Πράσινοι «ευχαριστούν» τους Τσίπρα και Τζήμερου που «επιβεβαιώνουν ότι η οικολογία συνεχίζει να έχει απήχηση στην κοινωνία» και επιπλέον διευκρινίζουν: «Η Ελληνική Οικολογική Αριστερά που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας, σχηματίστηκε από πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ και από ανένταχτους. Κανείς τους δεν ήταν μέλος των Ο.Π. την τελευταία διετία. Από τα 4 πρώην ή αδρανοποιημένα μέλη μας που προβάλλουν οι κκ. Μάνος-Τζήμερος ως… «προσωπικότητες των Οικολόγων υπέρ της Δράσης», μόνο ένας είναι στοιχειωδώς γνωστός. Θα τους προτείναμε μάλιστα να ανατρέξουν στη διεθνή έκκληση του WWF (http://goo.gl/DTa9C) για τις περιβαλλοντικές συνέπειες του Μνημονίου. Αναρωτιόμαστε επίσης αν η επιλογή τους αποτελεί και υιοθέτηση θέσεων για ενιαίο φορολογικό συντελεστή, μείωση των φόρων στην περιουσία, ανοικτό παράθυρο για πυρηνικό σταθμό στην Ελλάδα ή των μισαλλόδοξων και επικίνδυνων θέσεων για το μεταναστευτικό».

Η εκλογική πίεση οδηγεί πλέον σε πολιτικά ξεκατινιάσματα, κάτι που μάλλον θα ενταθεί όσο προχωρούν οι μέρες. Το γκρίζο προεκλογικό κλίμα είναι ήδη εδώ.

One thought on “Άρχισαν οι …πράσινες κατινιές

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: