Μεγάλη συγκέντρωση-πορεία κατά της τραμπούκικης επίθεσης χρυσαυγιτών στo KKE

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στη μεγάλη συγκέντρωση-πορεία που οργάνωσε την Παρασκευή 13/09 το ΚΚΕ κατά της οργανωμένης δολοφονικής επίθεσης χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το βράδυ της Πέμπτης.   (διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση): «Είστε τα σκυλιά των αφεντικών, έξω από το Πέραμα, την πόλη των εργατών» ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές.  Η διαδήλωση ήταν μια πρώτη δυναμική πολιτική απάντηση στην πρωτοφανής έκτασης φασιστική άνανδρη επίθεση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής που έστειλε 9 μέλη του ΚΚΕ στο νοσοκομείο. Μέρα με τη νύχτα στην κυριολεξία οι αγωνιστές του μαζικού κινήματος με τα φασιστοειδή.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον γραμματέα της οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ Bαγγέλη Μουρούπα (διαβάστε περισσότερα στον 902), Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο λαός του Περάματος δεν φοβάται τους θρασύδειλους» και πρόσθεσε: «Το κίνημα έχει την δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές (…) Το ΚΚΕ δεν τα «δίπλωσε» ποτέ, ούτε θα τα «διπλώσει» και τώρα. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία».

Στο πλευρό των αγωνιστών του ΚΚΕ, στη μεγάλη συγκέντρωση κατά του φασισμού, (έστω και σε απόσταση ασφάλειας από την περιφρούρηση της διαδήλωσης),  στάθηκαν μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.  Σωστά τα άμεσα αντανακλαστικά και η πολιτική απάντηση του ΚΚΕ, όπως και το σύνθημα «απομονώστε τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής και την τραμπούκικη δράση της» με το ερώτημα αν μόνο ένα κοινό μέτωπο (και με ποιους;) μπορεί να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά να παραμένει.

antarsya4
φωτό του Ν.Γ

 

Απάντηση