Η πολιτική πολυφωνία στους μνημονιακούς καιρούς


Όλα τα μέσα ενημέρωσης ομολογούν ότι αυτή η Βουλή δεν εκφράζει πλέον το λαό, κανένα όμως από τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα δεν σέβεται αυτή την απλή αλήθεια. Προσηλωμένα στην πολιτική άποψη των διευθυντών και των ιδιοκτητών τους, τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναπαράγουν και προβάλλουν αποκλειστικά την άποψη της μνημονιακής μειοψηφίας, με μόνες τσιγκούνικες παραχωρήσεις λίγα λεπτά για τα υπόλοιπα κόμματα. Τσιμουδιά για τις πολιτικές διεργασίες σε χώρους εκτός κοινοβουλίου!

Στις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που διοργανώθηκαν από τα πανελλαδικά κανάλια την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 2/4 έως την Κυριακή 8/4, προσκλήθηκαν 180 συνολικά εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των κομμάτων. Συμμετείχαν 138 εκπρόσωποι από κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), 12 εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, 9 του ΛΑΟΣ, 8 της ΔΗΜΑΡ, 5 από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», 3 από τη ΔΗΣΥ, 2 από την «Κοινωνική Συμφωνία», 1 από τους Οικολόγους, 1 από τη «Δράση», 1 από το ΚΚΕ. Στατιστική της αθλιότητας ή της νέας μνημονιακής εποχής στην ενημέρωση, όπου μόνο όσοι «προσκυνούν» έχουν λόγο;

Εκτός από την καταγγελία της αντιδημοκρατικής πρακτικής που στοχεύει στη χειραγώγηση συνειδήσεων και ψήφων, είναι ανάγκη πια και για μια εναλλακτική ενημέρωση!

Απάντηση