Συνέλευση και συγκέντρωση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 οι κάτοικοι Γκύζη, Πολυγώνου και Κυψέλης καλούν στη νέα συνέλευσή τους στο χώρο του Πολιτιστικού (Ευελπίδων 18) στις 7 μ.μ.. 

Παράλληλα, διοργανώνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 15/1 στις 8:30 π.μ.την ημέρα που εκδικάζεται η κύριας υπόθεσης για την αποβολή του Δήμου Αθηναίων από το κτίριο.

Κοινή πεποίθηση των κατοίκων είναι ότι ο Δήμος Αθηναίων, η δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ν. Παπαχελά, αδιαφορούν επιδεικτικά για το δικαίωμα των κατοίκων να έχουν ένα δημοτικό χώρο πολιτισμού και άθλησης στη γειτονιά τους.

Κατ’ επανάληψη η Ν. Παπαχελά, έχει δηλώσει μπροστά στους κατοίκους ότι «… είναι επιτακτικότερες οι ανάγκες των δικαστηρίων», ενώ την ίδια στιγμή υποσχόταν ότι το Πνευματικό Κέντρο θα μεταφερθεί «άγνωστο πότε, άγνωστο που…» Κάτοικοι της περιοχής συσχετίζουν τη στάση της δημοτικής αρχής με τη γενικότερη μνημονιακή πολιτική κατάργησης των κοινωνικών παροχών τόσο από το κράτος όσο και από τους δήμους.

Απάντηση