Παπαχρήστου-Πρετεντέρης επίτιμα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ!

Δεν ξέρουμε για άλλες απολαβές, πάντως με την πένα του ο Γιώργος Παπαχρήστος κέρδισε επάξια τη θέση του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ! Με ένα εναλλακτικό δελτίο Τύπου, η ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους απάντησε σε άρθρο του στελέχους του ΔΟΛ, στο οποίο χαρακτηρίζει τον Θέμη Μπαλασόπουλο «λεβέντη, πρώην πασόκο και νυν στον ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά), αλλά πάντα επαγγελματία συνδικαλιστή».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ γράφει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνδικαλιστικές παροτρύνσεις-παρεμβάσεις του πολύπειρου δημοσιογράφου σε σχέση με την προάσπιση του κλάδου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εξετάζει πολύ σοβαρά να υποβάλει σύσσωμη την παραίτησή της από τις θέσεις που οι εργαζόμενοι τους έχουν εκλέξει. Λόγω όμως του ότι το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί σε δυόμιση χρόνια, κατατέθηκε η πρόταση ορισμού προσωρινής Διοίκησης, στην οποία χρέη Προέδρου θα αναλάβει ο Γιώργος Παπαχρήστος και μέλη της θα είναι η λοιπή μνημονιακή συνομοταξία των Μ.Μ.Ε. Η προσωρινή Διοίκηση θα βγάλει το κλάδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει από τις αποφάσεις του σημερινού Προέδρου της και των υπολοίπων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την υπευθυνότητα, την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και προπαντός την ανεξαρτησία που τη διακρίνει.
Η νέα σύνθεση της Προσωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα είναι η εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΑΡΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΨΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΠΑΣΧΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΕΛΟΣ: ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Β. ΜΑΚΑΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΜΑΚΡΗ ΚΑΤΙΑ

Ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης δεν θα έχει εκδώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για την ανάθεση της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε τριμελή επιτροπή που θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Γιάννη Σγουρό, Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη. Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κλάδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος !!! Οφείλουμε δε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, πως οι υπηρεσίες των συμμετεχόντων στην Εκτελεστική Επιτροπήτης Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προσφέρονται «αμισθί»!!!».

Η αναφορά του Παπαχρήστου ήταν η εξής:

«Σωθήκαμε από τα σκουπίδια

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ της χθεσινής ημέρας είναι ότι οι εργαζόμενοι τερμάτισαν «σε αυτή τη φάση» τις κινητοποιήσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τηρήθηκε κατά γράμμα η παράδοση που μας θέλει να κάνουμε Χριστούγεννα με σκουπίδια. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στις κινητοποιήσεις την οποία επιθυμώ να αναδείξω: χαρακτηρίστηκαν από ακραίες εκδηλώσεις (επίθεση στον γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, επιθέσεις σε γερμανούς δημάρχους στην Αθήνα, καταλήψεις γραφείων, προπηλακισμοί δημάρχων και »αντιφρονούντων») οι οποίες όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως αμαύρωσαν τον αγώνα των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ των κινητοποιήσεων αλλά κυρίως για την αποτυχία τους υπάρχουν υπεύθυνοι, δηλαδή ο εξής ένας: ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Που παρέσυρε ολόκληρο τον κλάδο στην καταστροφή και αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες του ακόμη και χθες έβριζε το υπόλοιπο… συνδικαλιστικό κίνημα που δεν τον ακολούθησε (στις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες του), την κυβέρνηση, τους δημάρχους, τα… συμφέροντα, και δεν ξέρω ποιον άλλον.

ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία) ονομάζεται ο λεβέντης, πρώην πασόκος και νυν στον ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά), αλλά πάντα επαγγελματίας συνδικαλιστής. Και καθόλου εύθικτος φυσικά. Αλλιώς χθες, ανακοινώνοντας το τέλος των κινητοποιήσεων του κλάδου, θα υπέβαλλε και την παραίτησή του. Αλλά φευ…»

Πηγή: Τα Νέα, ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απάντηση