Ο Πλεύρης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ίσον κουκουλοφόροι, τι είναι ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η δύναμη της Αριστεράς; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι Χρυσή Αυγή». Αυτά είπε στον αέρα του «Εδώ τρόικα!» τηλεοπτικού σταθμού, Σκάι, ο πολιτευτής πλέον της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης σε μια παρέμβαση που συζητήθηκε πολύ.

Εκείνο που σχολιάστηκε λιγότερο είναι ότι το έναυσμα για την εμπρηστική αυτή και αλήτικη εξίσωση μιας παρακρατικής εγκληματικής συμμορίας με μια ανοιχτή και δημοκρατική οργάνωση της Αριστεράς, το έδωσε ο ίδιος ο παρουσιαστής και μεγαλοδημοσιογράφος, Νίκος Ευαγγελάτος. Στην εισαγωγή του που παρατίθεται και στο παρακάτω βίντεο τονίζει: «Όπως αποδοκιμάζουμε τις ακραίες απόψεις από τη μια πλευρά , θα τις αποδοκιμάζουμε και από την άλλη».

Πρόκειται για τη ρητορική των άκρων, μια ακραία λαθροχειρία σε ρητορικό επίπεδο που επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις και πολιτικά συμπεράσματα στη βάση ενός νοητικού άλματος, ότι υπάρχει ένα συμπαγές κέντρο που εγγυάται τον ορθολογισμό και το ρεαλισμό και τα άκρα που μένουν περιθωριακά και ανεξέλεγκτα. Σκοπός του κατασκευάσματος αυτού δεν είναι άλλος από το να παρουσιάσει τη μνημονιακή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυρίως ως τη «μέση οδό» όπως θα έλεγε και ο Κοραής, ένα σίγουρο δρόμο της υπευθυνότητας.

Έχουμε όμως δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα του ίδιου του συστήματος και των μηχανισμών του, άρα είναι «παιδί» του «κέντρου» και των κομμάτων του. Δεύτερον, ακραία είναι στην πραγματικότητα η μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και της εσωτερικής υποτίμησης.

Η απάντηση της εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινας Κουτσούμπα στον Θανάση Πλεύρη για την ύβρη του αξίζει να προσεχθεί για όλα όσα χωρίζουν δύο κόσμους.

Οι πρώτες δηλώσεις του Θανάση Πλεύρη:

One thought on “Ο Πλεύρης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • 14 Ιουνίου 2012 at 11:28
    Permalink

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν αριστερό απ αυτήν νομίζω…. Λέει ο φασιστας τους ανταρσυότες φασιστες. Πριν έλεγαν τους συριζιότες κουκουλοφόρους, τώρα λένε και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Και το ΚΚΕ τίποτα, αυτό ζει στον δικό του κοσμο δεν το φοβουνται τόσο. Μερικές σκέψεις μου για το μεταναστευτικό: http://aristerotopos.wordpress.com/2012/06/11/giatometanasteutiko/

    Reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: