Ασκήσεις ορθοφωνίας για τις «κακόφωνες συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ;

(φωτό από To Ποντίκι)

 Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη μέσα στην ευρωζώνη

Μια μέρα μετά τη συνέντευξη Σαμαρά, που υποστήριξε ς ότι ο Τσίπρας είναι θύμα των «κακόφωνων συνιστωσών που υπάρχουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ»,  μάλλον επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «μορατόριουμ στην Κουμμουνδούρου», για άτυπη ανακωχή μεταξύ Τσίπρα και Λαφαζάνη.  Σύμφωνα με Το Βήμα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας την προηγούμενη βδομάδα παραδέχτηκε ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός και σε αυτό το πλαίσιο επιδιώχτηκε ένας εσωκομματικός συμβιβασμός.

Δείγματα γραφής στην κατεύθυνση της κοινής δημόσιας έκφρασης παρά τις επιμέρους διαφωνίες, έδωσαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και στην ψηφοφορία της αναστολής χρηματοδότησης κομμάτων με την ενσωμάτωση της τρομορύθμισης 187Α προκειμένου: «να μην αξιοποιήσουν το μνημονιακό μπλοκ και τα συστημικά ΜΜΕ, τις διαφωνίες για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας εικόνα αναξιοπιστίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό και θα δώσει τη μάχη μέσα στην Ευρωζώνη, με μοναδικό κριτήριο την ευτυχία και την επιβίωση του ελληνικού λαού, δήλωσε στον Alpha 98,9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στο Τέξας, ο Δ. Στρατούλης δήλωσε ότι «είναι αυτό που έχει αποφασίσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν ζήτησε να επιβληθεί «σιωπητήριο» στο κόμμα. Ωστόσο οι τελευταίες δηλώσεις και κινήσεις στελεχών του «αριστερού ρεύματος» ευθυγραμμίζονται σε ένα βαθμό με την κατεύθυνση που έδωσε σε συνέντευξη του ο Γιάννης Δραγασάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία ώστε να γίνει ενιαίο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι από ένα σημείο και πέρα, αυτό που δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ό,τι λέει ο καθένας. Διότι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι σε τι δεσμεύεται η κεντρική του θέση. Το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε, θα έχει εκλογικό, αλλά και κυβερνητικό χαρακτήρα, θα περάσει από όλα τα όργανα και θα αποτελεί δέσμευση.»

Απάντηση