Η Πλατφόρμα απαντά στο διάγγελμα Τσίπρα

Πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει η Αριστερή Πλατφόρμα η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρεται στις εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας όπως τονίζεται για να βάλει ταφόπλακα στο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Η πλατφόρμα τονίζει ότι θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός «πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου» (γιατί όχι αριστερού;) που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές.

Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με τις διαδικασίες απόσχισης της Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια αναφορά στην Αριστερά, το εργατικό και μαζικό κίνημα και δεν αναφέρονται πουθενά οι λέξεις Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρώ. Ελπίζουμε να οφείλεται στον αιφνιδιασμό από την παραίτηση της κυβέρνησης. Η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι θα επιβάλλει μεταξύ άλλων να μπεί τέρμα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας όταν κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να είναι casus belli όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.

Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».

Απάντηση