Θυμωμένες «πλάτες μέσα στα σκουπίδια»

Οι «Πλάτες μέσα στα σκουπίδια» είναι το νέο θεατρικό έργο του Κίμωνα Ρηγόπουλου , που παίζεται στο νέο πολυχώρο τέχνης Αλεξάνδρεια (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής).

Με αυτή την παράσταση επιχειρείται να αποδειχθεί, πως το θέατρο που δεν «ακούει» ό,τι συμβαίνει έξω από τους περίκλειστους τοίχους του, είναι ένα νεκρό θέατρο. Και αν αυτό ισχύει γενικά, σήμερα ισχύει και επιβεβαιώνεται δραματικά. Η παράσταση επιδιώκει να συναντηθεί με τις φανερές και υπόγειες διεργασίες που συντελούνται στα χρόνια της μεγάλης κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Να απομυθοποιήσει το φόβο που καίει τα σωθικά των ανθρώπων και που δεν αρμόζει στους άνω θρώσκοντες. Να δείξει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός αλλά περιφέρεται ακόμα ημιθανής με τα ρούχα του δικού μας πανικού και των ασυγχώρητων δισταγμών μας. Να υπενθυμίσει ότι η πείνα κάστρα παραδίνει αλλά…και κάστρα πολεμά. Να επιβεβαιώσει ότι το όπλο της τέχνης δεν παθαίνει αφλογιστία αν το συντηρούν ευσυνείδητοι καλλιτέχνες.

Σκηνοθεσία: Κίμων Ρηγόπουλος
Σκηνικό- κοστούμια(επιμέλεια): Νίκος Πολίτης
Μουσική: Νίκος Αθανασάκης
Φωτισμοί: Δημήτρης Μαργαρίτης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Βασίλης Βλάχος, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Μωρόγιαννης, Τζένη Σκαρλάτου
Παραστάσεις:
ΠΕΜΠΤΗ:ώρα 19.30, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- ΣΑΒΒΑΤΟ: ώρα 21.15, ΚΥΡΙΑΚΗ: ώρα 18.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 85΄ χωρίς διάλειμμα, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15€, 10€ (φοιτητικό). Η παράσταση μετέχει στο Αθηνόραμα Club όπου με ένα εισιτήριο παρακολουθούν την παράσταση 2 άτομα.

Το έργο έχει και σελίδα στο facebook.

 

Απάντηση