Η συνεργασία της PJ Harvey για τα προσφυγόπουλα στο Λίβανο

Η PJ Ηarvey συνεργάζεται με τον Ramy Essam στο τραγούδι με τίτλο “The Camp”.

Γνωστός από την παρουσία του στην Πλατεία Ταχρίρ κατά τη διάρκεια της Αιγυπτιακής Επανάστασης το 2011, ο Essam συναντά τη σπουδαία Βρετανίδα καλλιτέχνιδα, προκειμένου να στρέψουν τα βλέμματα προς την περίθαλψη και εκπαίδευση που χρειάζονται τα προσφυγόπουλα από τη Συρία στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, καθώς και να συγκεντρώσουν χρήματα για αυτόν τον σκοπό.

Στο βίντεο του “The Camp”, που είναι μια δημιουργία του Rick Holbrook, περιλαμβάνονται φωτογραφίες του Giles Duley, οι οποίες πρόκειται να δημοσιευτούν στο βιβλίο του “I Can Only Tell You What My Eyes See”

Τα έσοδα από την κυκλοφορία του τραγουδιού θα διατεθούν σε έναν εθνικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ο John Parish γνωστός συνεργάτης της PJ Harvey ανέλαβε την παραγωγή και τη μίξη του κομματιού ενώ συνόδευσε την ερμηνεύτρια παίζοντας κιθάρα και ντραμς.

Σε συνέντευξη τύπου ο φωτογράφος Duley ανέφερε:

«Είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό το μέγεθος της κρίσης στον Λίβανο, μιας χώρας τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων η οποία φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριους πρόσφυγες. Οι υποδομές της χώρας έχουν φτάσει στα όριά τους με την απόλυτη απελπισία να «φιλοξενείται» στην κοιλάδα Bekaa. Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν εκεί μερικοί οργανισμοί οι οποίοι κάνουν εκπληκτική δουλειά».

Ο Ramy Essam δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του με την PJ Harvey:

«Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και μια αληθινή καλλιτέχνης την οποία θα συναντούσα μόνο στα όνειρά μου. Η ζωή και η τύχη τα έφερε έτσι και μου δίνεται η ευκαιρία να τραγουδήσω μαζί της γι’ αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα και μια εμπνευσμένη εμπειρία»

Στοιχεία από rocking.gr

Απάντηση