«Έξαλλο ύφος» ή έξαλλη πραγματικότητα;

Φαρμακερά βέλη της Φωτεινής Πιπιλή κατά της Μαρίας Κανελλοπούλου.

To «έξαλλο ύφος», τη θρασύτητα και τις «μπούρδες» της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου κατήγγειλε χθες η συνάδελφός της Φωτεινή Πιπιλή της ΝΔ,  Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Πού έγκειται το θράσος της Κανελλοπούλου; Στο ότι είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες της Μανωλάδας θα απελαθούν και ότι ίσως κάποιοι έχουν ήδη συλληφθεί.

Πράγματι, οι πληροφορίες της κυρίας Κανελλοπούλου αποδείχτηκαν εν μέρει ανακριβείς. Εν μέρει γιατί η απειλή της απέλασης έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να κλείσουν στόματα. Όμως ο τρόμος εξακολουθεί να πλανιέται πάνω από τις φυτείες της φράουλας, ένας τρόμος που βαστάει χρόνια. Όπως έγραψε η Ελευθεροτυπία, ένας από τους τραυματίες έλαβε τηλεφώνημα από έναν από τους πιστολέρο που τον προειδοποίησε να μη μιλήσει γιατί θα πεθάνει. Επομένως, το «έξαλλο ύφος» της Μαρίας Κανελλοπούλου είναι δικαιολογημένο γιατί έξαλλη είναι η πραγματικότητα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι ξένοι εργάτες όχι μόνο στη Μανωλάδα, αλλά παντού.

Όμως έξαλλο, υστερικό και τσιριχτό ήταν το ύφος, το ίδιο και η φωνή της κυρίας Πιπιλή, όπως εύκολα διαπιστώνει ο ακροατής. Το μένος της ξέσπασε εναντίον μιας συναδέλφου της και όχι εναντίον του κόμματός της, αφού ένα ολόκληρο 24ωρο καθυστέρησε η Νέα Δημοκρατία να εκδώσει ανακοίνωση για την καταδίκη του μακελειού της Μανωλάδας! (Εδώ ταιριάζει το «τυχαίο; δε νομίζω».) Ούτε την έκανε έξαλλη η εκτίμηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη ότι το περιστατικό είναι «μεμονωμένο» ή η δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλου ότι «η περίπτωση της Μανωλάδας είναι από τις πιο ακραίες».

 

Απάντηση