Ψηφοδέλτια για ΚΚΕ ισχυρό και «πολύ πιο δυνατό» παρουσίασε ο Κουτσούμπας (βίντεο)

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  «Σίγουρη εγγύηση, σταθερές αρχές, πείρα, εμπιστοσύνη στη συνεπή αγωνιστική δράση» είναι οι αρετές του ΚΚΕ  που αναφέρθηκαν τις οποίες ο Δ. Κουτσούμπας πιστεύει ότι θα επιβραβεύσει ο λαός στις εκλογές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε (αναλυτικά εδώ)  για «πραγματική ανακούφιση του λαού, με ανάκτηση των απωλειών του εισοδήματός του, με απαλλαγή του από τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη, με εξασφάλιση κοινωνικών παροχών σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η υγεία και περίθαλψή του, τα φάρμακά του, η κοινωνική του ασφάλιση και σύνταξη, η εκπαίδευση των παιδιών του από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, η αναβάθμιση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, για όλο τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες».

Ανακούφιση με αλλαγή συσχετισμών 

Κλειδί για να υπάρξει αυτή η ανακούφιση είναι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα η αλλαγή συσχετισμών υπερ του ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό και η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που προτείνει το κόμμα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.  Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για μια διακυβέρνηση εδώ και τώρα -και όχι στο απώτερο μέλλον- που θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο.

 

Ο κόσμος δεν έχει παρά να εμπιστευτεί τη μόνη δύναμη που τον προειδοποίησε, δίχως να χαϊδεύει αφτιά, που του είπε πάντα την αλήθεια όπως του την λέει και τώρα, που «ματώνει» για τα συμφέροντά του κι αυτή είναι το ΚΚΕ.Την επόμενη μέρα των εκλογών θα του χρειαστεί ένα ισχυρό ΚΚΕ, όπως του χρειάζεται και σήμερα που αποτελεί τη μόνη σταθερά για να ακουμπήσει πάνω της.

Όπως τόνισε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται «αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης», μέλη του ΚΚΕ αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες με τις ιδιαίτερες απόψεις τους που πριν μερικά χρόνια μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα κόμματα ή ήταν ανένταχτοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε: 

Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 43% των υποψηφίων.

Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά ανέρχονται στο 35% του συνόλου.

Από άποψη φυσικής ηλικίας:

Από 25 έως 39 χρονών είναι το 34,3%

Από 40 έως 49 χρονών είναι το 18,3%

Από 50 έως 59 χρονών είναι το 34,8% και

Από 60 έως 69 χρονών είναι το 12,4%.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επικεφαλής τίθεται η πρώτην γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο ιστορικός (συνεργαζόμενος με το κόμμα) Γιώργος Μαργαρίτης και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος.

petropoulos

Απάντηση