Η μετωπική συμπόρευση και ο Μίτος της Αριάδνης

Σε λίγα χρόνια ή σε λίγους μήνες από σήμερα, ίσως κάποιοι να θυμούνται το Λαβύρινθο της συμπόρευσης μες στον οποίο τριγυρνάμε σήμερα σαν χαμένοι. για την ακρίβεια, στο Λαβύρινθο των συζητήσεων ΓΙΑ τη συμπόρευση.

Στο Λαβύρινθο αυτόν της συμπόρευσης Αριάδνη υπήρχε, όμως μίτος δεν βρέθηκε. Δεν υπήρχε ΕΝΑΣ Θησέας αλλά πολλοί μικροί ημίθεοι κάποιοι από τους οποίους πίστευαν ότι κατέχουν τον έναν και μοναδικό μίτο, το ένα και μοναδικό πλαίσιο. Και στο μεταξύ, ο Μινώταυρος καταβρόχθιζε το πιο νεαρό και τρυφερό κρέας μαζί με το μπαγιάτικο. Κάποιοι ήδη βλέπουν τον κίνδυνο ή όποια συμπόρευση του 2014 να εκφυλιστεί σε ένα άθροισμα υποταγής για την επιβίωση, απλή σκιά μιας ενότητας ανατροπής που θα μπορούσε να είχε πραγματωθεί πριν τέσσερα χρόνια.

Ένα μπλεγμένο κουβάρι η ριζοσπαστική Αριστερά, που τα νήματά της αρνούνται να ξετυλιχτούν, να φωτίσουν το δρόμο για την έξοδο από το σημερινό ελπιδοφόρο αλλά και ταυτόχρονα θλιβερό τέλμα. Κόμποι άλυτοι που συναγωνίζονται το Γόρδιο Δεσμό σε πολυπλοκότητα -και ασφαλώς δεν περιμένουμε το σπαθί κάποιου Μεγαλέξανδρου για να τον πετσοκόψει. Μονάχος του ο καθένας αναγκάζεται να γυρεύει την άκρη της κλωστής..

Και όμως δεν μπορεί να υπάρχουν πολλές επαναστατικές αλήθειες. Ωστόσο υπάρχουν πολλές προσπάθειες για την προσέγγιση της επαναστατικής αλήθειας: και αυτές τις προσπάθειες πρέπει να τις σεβαστούμε, να τις υπολογίσουμε και, αν χρειαστεί, να τις ξεπεράσουμε. Στο χώρο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς υπάρχει ήδη μια συμπόρευση, σφυρηλατημένη μέσα σε χίλιες δυο δυσκολίες αλλά και σε χίλιες δυο μιζέριες, όμως η συμπόρευση αυτή πρέπει να επιβεβαιώσει τη δυναμική και να αποδείξει ότι είναι σε θέση να υπερβαίνει τις αδυναμίες και τα κολλήματα -τις δικές της καθώς και των άλλων. Έστω και στο παρά πέντε..

Λαέρτης Παλαιολόγος*

*Το κείμενο μας έδωσε φίλος της ιστοσελίδας με την παράκληση να μπει με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική.

 

Απάντηση