Ο μεγάλος περίπατος του κυρ-Φώτη

Δώστε μου εντολή για λύση καλεί το λαό ο Φώτης Κουβέλης μέσα από τις διαφημίσεις του κόμματος του.  ¨Ένα κόμμα του 6% επιθυμεί τώρα να δώσει τη λύση στο γόρδιο δεσμό της μνημονιακής κυβέρνησης παίζοντας το ρόλο του μπαλαντέρ.

Ο Φώτης αυτή τη φορά δεν επανέλαβε την προεκλογική δέσμευση των προηγούμενων εκλογών ότι αρνείται να δώσει αριστερό άλλοθι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς ο ρόλος του σε μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι ακριβώς αυτός.  Έτσι, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, είπε πως η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί την τρίτη θέση, ώστε να έχει ρυθμιστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που έθεσε ως εκ των ων ουκ άνευ όρο τον τερματισμό της ακυβερνησίας.  Όλο το οικονομικό πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ που παρουσιάστηκε με τη μορφή πρότασης για άμεση διακυβέρνηση, βασίζεται στην ιδέα για παράταση και επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχοντας αποδεχτεί το σύνολο των επιχειρημάτων που προβάλλει η τρόικα και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη υποστηρίζει ότι οι στόχοι των μνημονίων θα επιτευχθούν καλύτερα, αν ο ορίζοντας εφαρμογής των μέτρων τους πάει μακρύτερα: «Όταν παραταθεί η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτονόητο είναι ότι δεν θα υπάρχουν τα μέτρα και μάλιστα με την αμεσότητα τα οποία επιβάλλονται από το Μνημόνιο και τα οποία στην κυριολεξία καθηλώνουν τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα πλάνα της ΔΗΜΑΡ η «σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο» όπως λένε εμφατικά, θα γίνει τέλη του 2017 με αρχές του 2018, δηλαδή σε έξι χρόνια! Χρονικός ορίζοντας ακόμη μακρύτερος και από αυτόν που έθεσε ένας από τους αρχιτέκτονες του Μνημονίου, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για έξοδο από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.

Μοναδική «κόκκινη γραμμή» για το κόμμα του είναι η οποιαδήποτε ενέργεια καταγγελίας του Μνημονίου και της δανειακής σύμβαση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το θέσφατο του ευρώ. Με αυτό τον τρόπο ίσως δεχτεί να στηρίξει μια κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ  με τον όρο ωστόσο ότι η συνεργασία θα γίνει στον κατώτερο δυνατό παρανομαστή δηλαδή στο πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ!

One thought on “Ο μεγάλος περίπατος του κυρ-Φώτη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: