Το παιχνίδι με τις περικοπές

Ενοχλημένος εμφανίζεται σύμφωνα με το Βήμα ο Α. Σαμαράς από την «απροθυμία αρκετών υπουργών του να συνδράμουν με αποφασιστικότητα στην περικοπή δαπανών στα υπουργεία τους»!

‘Οπως σημειώνεται  Στο πρωθυπουργικό γραφείο περισσεύει η οργή και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη μιλάνε για «συνδικαλιστική απροθυμία» των υπουργών και θεωρούν ότι αρκετοί εξ αυτών επιμένουν να λειτουργούν με παλαιοκομματικό τρόπο και με δεδομένα άλλων δεκαετιών.

 

«Δεν μπορεί να έρχεται υπουργός με προτάσεις περικοπών δαπανών 100 εκατ. ευρώ όταν μπορεί να εξοικονομήσει 2-3 δισ. ευρώ» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

 

Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου.  Όλοι γνωρίζουν ότι οι περικοπές στα λειτουργικά έξοδα είναι ελάσσονος και συμβολικής σημασίας όπως η κίνηση Σαμαρά να καταργήσει το… εστιατόριο στο Μέγαρο Μαξίμου.   Το όλο σκηνικό έχει στόχο την προετοιμασία του κλίματος για νέο κύμα μαζικών απολύσεων μέσω της κατάργησης οργανισμών και  νέο ψαλίδι στις κοινωνικές δαπάνες.  Χαρακτηριστική είναι η απειλή από το περιβάλλον Σαμαρά ότι «είτε οι υπουργοί θα συμμορφωθούν και θα κόψουν από μόνοι τους οτιδήποτε και αν κόβεται είτε θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα να εφαρμόσουν τις περικοπές».

 

One thought on “Το παιχνίδι με τις περικοπές

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: