Μετά Μνημόνιον προφήτης και ο πατριδοκάπηλος Λιλλήκας: «Εθνική καταστροφή το Μνημόνιο»

 «Θα υπογράψουμε κι’ εμείς ένα μνημόνιο, αλλά…» έλεγε προεκλογικά

 

Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Λευκωσία την Τρίτη προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας κάνοντας λόγο για συμφωνία που οδηγεί σε εθνική καταστροφή!

Άσκησε παράλληλα δριμεία κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τη λαϊκή εντολή υποσχόμενος βελτίωση των όρων του μνημονίου.

Πρότεινε τέλος διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία ή προεδρικές εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετηθεί και το ενδεχόμενο επιστροφής στη λίρα.

Ο Λιλλήκας με την δήθεν πατριωτική και  ήπια αντιμνημονιακή ρητορική του –πιο φιλομνημονιακός από τον παλιό Σαμαρά- κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο μέρος της βάσης του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της παραδοσιακής Δεξιάς.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και με την πρώτη τουφεκιά που δέχτηκε ο Λιλλήκας έκανε στροφή 180 μοιρών ως προς την στάση του  έναντι του Μνημονίου με την Τρόικα. Δύο στελέχη του στενού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Μαρίνος Σιζόπουλοs, με δηλώσεις τους σημείωσαν χωρίς περιστροφές ότι και ο δικός τους υποψήφιος θα υπογράψει Μνημόνιο με την Τρόικα, ενώ και ο ίδιος ο Λιλλήκας έδειξε προς αυτή την κατεύθυνση υποσχόμενος  όμως γρήγορη απαγκίστρωση.   O Λιλλήκας προκάλεσε σύγχυση και αμηχανία στους οπαδούς του καθώς άλλαξε θέση και στο θέμα των ημικρατικών και τάχτηκε ΥΠΕΡ της μετοχοποίησης-ξεπουλήματος  των ημικρατικών οργανισμών όπως η CYTA. 

 

 

Απάντηση