Πάσχα, γιορτή αγάπης ή αίματος;

Μια πρωτότυπη αντίδραση στα αιμοσταγή χριστιανικά έθιμα του Πάσχα, διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη Μεγάλη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 12 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Όπως τονίζουν:

  • Ένας τεράστιος αριθμός αμνοεριφίων σφάζεται κατά την περίοδο του Πάσχα (υπολογίζεται να φτάνει τα 4 εκατομμύρια), η πλειοψηφία των οποίων είναι σε πολύ νεαρή ηλικία.
  • Πολλά ζώα σφάζονται στην ύπαιθρο και όχι σε κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στις περιπτώσεις αυτές δεν εφαρμόζεται καν αναισθητοποίηση των ζώων, κάτι που πρέπει να απαγορευτεί πλήρως από την Ελληνική πολιτεία
  • Ένας μεγάλος αριθμός των αυγών προς πώληση προέρχεται από όρνιθες σε συμβατικές κλωβοστοιχίες που έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ από το 2012. Η Ελλάδα είναι μία από δύο μόλις χώρες στην ΕΕ που δεν έχουν συμμορφωθεί με την απαγόρευση και η Κομισιόν παρέπεμψε τις δύο χώρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
  • Η υπέρμετρη κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων δε συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των καταναλωτών και της ευζωίας των ζώων. Η ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης είναι απαραίτητη.

Όπως σημειώνουν οι Οικολόγοι, «το Πάσχα είναι μια θρησκευτική εορτή που σχετίζεται με την αγάπη. Η σφαγή τόσων ζώων στο όνομα της παράδοσης, είναι ενάντια στο πνεύμα και το βαθύτερο νόημα των ημερών».

Απάντηση