Ασύνταχτο κοπάδι το ΠΑΣΟΚ: «Μια σειρά άτυχων συμπτώσεων»

Το ΠΑΣΟΚ ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εκφυλιστεί σε μια διεφθαρμένη πολιτική επιχείρηση με μοναδικό ενοποιητικό στοιχείο τη δίψα για εξουσία και χρήμα. Όταν ένας μηχανισμός εξουσίας από το 43% το 2009 κατρακυλάει στο 12% το 2012 και στις δημοσκοπήσεις η εκλογική επιρροή του πέφτει και άλλο στο 5-6% τότε το τέλος είναι πολύ κοντά. Η συνδικαλιστική ηγεσία έχει σε ένα βαθμό αυτονομηθεί και οι βουλευτές έχουν φτάσει να θυμίζουν την ταινία «ηλεκτρονικός χαμός και τα ρομπότ τρελάθηκαν» τα ανδροειδή που τους έχεις αφαιρέσει το λειτουργικό σύστημα εντολών.

Με την επανεκλογή να μοιάζει με άπιαστο όνειρο και χωρίς κανένα κίνητρο να συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα στους δρόμους δεκαπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν εκτός γραμμής αλλά και διαφορετικά ο ένας από τον άλλο!  Μόλις την προηγούμενη ημέρα ο Ε. Βενιζέλος είχε απευθύνει «αυστηρότατες» συστάσεις σχετικά με την ψήφιση των μέτρων και όλοι είχαν συμφωνήσει να τηρήσουν ενιαία στάση στην ψηφοφορία.  Το σενάριο έλεγε ότι ο Βενιζέλος θα πήγαινε για καφέ  την ώρα της ψηφοφορίας ώστε να μην χρεωθεί την λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά και οι υπόλοιποι έκαναν του κεφαλιού τους αναλυτικά:

Πως ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 

• Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία

• Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα

• Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας

• Μιχάλης Κασσής -Όχι στο 2

• Άντζελα Γκερέκου – Όχι στο 3

• Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα

• Παραστατίδης – Παρών στο 2

• Λεωνίδας Γρηγοράκος – Ναι στην τροπολογία

• Θεοδώρα Τζάκρη – Όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

• Μάρκος Μπόλαρης – Όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

• Γιάννης Δριβελεγκας – Όχι στο 2 παρών στο 3

• Κώστας Τριαντάφυλλος – Παρών στο 2

• Κώστας Σκανδαλίδης – Παρών στο 2

• Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

• Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογια

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ναι σε όλα» Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αποτελεί ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ καθώς έχει εξαγγείλει την ίδρυση νέου μνημονιακού κόμματος για να μας σώσει από τις δυνάμεις «του σκοταδισμού και του λαϊκισμού».  Ο βετεράνος αρσιβαρίστας αλλά αρχάριος στην πολιτική Πύρρος Δήμας όταν συνειδητοποίησε έντρομος ότι οι υπόλοιποι τον είχαν αφήσει μόνο του να εκτίθεται και να ψηφίζει αμάσητα όλα τα μέτρα έτρεξε προς το προεδρείο της βουλής λέγοντας ότι μετάνιωσε και παρακαλώντας τη γραμματεία να… αλλάξει την ψήφο του με τον έκπληκτο πρόεδρο της Βουλής να εξηγεί ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό

«Δεν μπορώ έτσι» φώναξε ο Κώστας Σκανδαλίδης και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ενώ ο βουλευτής Ιωαννίνων ΜΙχάλης  Κασσής μιλώντας την Πέμπτη στην τηλεόραση δημοσιοποίησε την παραίτηση του από το ΠΑΣΟΚ και γνωστοποίησε ότι πλέον είναι ανεξάρτητος βουλευτής ενώ δήλωσε ότι καταψήφισε την τροπολογία «για να σωθεί η Ελλάδα».

 

Ο Ε. Βενιζέλος αφού δεν μπορεί να διαγράψει ολόκληρη την κοινοβουλευτική του ομάδα προσπάθησε στη συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει τα προσχήματα τονίζοντας στην εισήγηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ της έγκρισης των δημοσιονομικών μέτρων αλλά δυστυχώς όπως είπε… «μέσα από μια σειρά ατυχών συμπτώσεων, το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε να ψηφίζει όχι ή παρών στην κρίσιμη διάταξη των αποκρατικοποιήσεων. Αυτό ως πολιτική και επικοινωνιακή εντύπωση υπονομεύει εξ αντικειμένου την στρατηγική αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και ακυρώνει τη χθεσινή συλλογική προσπάθεια. Εμφανίζει ένα ΠΑΣΟΚ που τροφοδοτεί ασάφεια και αβεβαιότητα και στέλνει εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία και τους ξένους συνομιλητές μας».

Ο Ε. Βενιζέλος κοροϊδεύει συνειδητά τη νοημοσύνη των πολιτών μιλώντας για «ατυχείς συμπτώσεις» προκειμένου να μην παραδεχτεί ότι έχει χάσει τον έλεγχο του κοπαδιού του και πως το πολιτικό του τέλος είναι πολύ κοντά.

Απάντηση