Κρατηθείτε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι θύμα της κρίσης»!

Πάλι καλά που η τηλεοπτική συνέντευξη του Βενιζέλου δόθηκε σε αμερικανικό έδαφος, γιατί από το μέγεθος του βλήματος που εκτόξευσε δεν θα έμενε …άντερο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο δίκτυο Voice of America έκλεισε με την εξής ερώτηση δημοσιογράφου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει διαδραματίσει μια πολύ σημαντική πορεία στην Ελλάδα. Πώς βλέπετε την πορεία του κόμματος από εδώ και πέρα;»

Ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά έχει ταυτιστεί με τα καλά και τα κακά των τελευταίων 40 ετών, της περιόδου της μεταπολίτευσης και είναι πολιτικό θύμα της κρίσης, γιατί οι ευθύνες δεν κατανεμήθηκαν δίκαια σε σχέση με αυτό που έχει γίνει, αλλά έπεσαν όλες πάνω σε εμάς που έτυχε να διαχειριστούμε την περίοδο της κρίσης και την περίοδο της ένταξης στο πρόγραμμα προσαρμογής».

Φυσικά, ως άλλος Χριστός, γνωρίζει ότι πρέπει όχι μόνο να ανέβει το Γολγοθά, αλλά και να σταυρωθεί για τη σωτηρία μας, οπότε συμπλήρωσε: «Τώρα για μας μία λύση  υπάρχει. Η σταθερότητα, η ολοκλήρωση της προσπάθειας, η άνοδος της χώρας ,να γίνει η Ελλάδα μια πετυχημένη ιστορία. Αυτό είναι ανάγκη για την κοινωνία μας, ανάγκη για την Ευρώπη, ανάγκη για τον ευρωατλαντικό άξονα. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να πιστέψουμε ότι η χώρα θα ανέβει».

Και έκλεισε με ένα ανέκδοτο: «Εάν ανέβει η χώρα, θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ ξανά«.

Απάντηση