Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την προφυλάκιση Σακκά!

Δειλά είναι αλήθεια και με τη διπλωματική γλώσσα του συγκυβερνήτη, αλλά με σαφήνεια και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή του στην παράνομη παράταση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά. Όπως το έθεσε ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Τριαντάφυλλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, η συνέχιση της προφυλάκισης προκαλεί «δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Κατά το ΠΑΣΟΚ, το «διά ταύτα» δεν είναι βέβαια η άμεση αποφυλάκιση, αλλά η γρήγορη δίκη.

Αναρωτιόμαστε, ποια θα είναι η απάντηση αυτή τη φορά του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει με την ερώτηση: «Ποια είναι η σχέση του κόμματος του κ. Τσίπρα με την τρομοκρατία;».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Τριαντάφυλλου:

«Κάθε δημοκράτης πολίτης είναι κάθετα αντίθετος όχι μόνο στην τρομοκρατία, αλλά και σε κάθε μορφής βία. Η αντίθεση και η καταδίκη αυτή πρέπει να είναι σαφής και απόλυτη. Καμία ανοχή ούτε υποχώρηση επιτρέπεται.

Η αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων, πρέπει να πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και η αρχή του κράτους δικαίου.

Η παρατεινόμενη προσωρινή κράτηση, επί τριάντα και πλέον μήνες, του νοσηλευόμενου κατηγορούμενου Κώστα Σακκά, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης της ανακριτικής διαδικασίας, προκαλεί δικαιολογημένο προβληματισμό στον νομικό κόσμο της χώρας και σε οργανώσεις, κινήσεις και κινήματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Δικαιοσύνη, η οποία στα πλαίσια της ελληνικής έννομης τάξης, λειτουργεί ανεξάρτητα, οφείλει να μεριμνά, ώστε όχι μόνο η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και όλες εκείνες, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, να εκδικάζονται χωρίς καθυστέρηση».

 

Απάντηση